Csemetetermesztés

 

2018-as tavaszi csemeteajánlatunk!

 

Az ágazat alapvető feladata az erdőfelújítások mag és csemete igényének biztosítása, így csemetekertünkben főleg erdészeti fajokat termesztünk, melyeket a mesterséges felújítás során telepítünk.

Jellemző termesztett fajaink:

- Lombos főfafajok: B, KST, KTT, CS, A

- Lombos elegyfajok: K, J, VT, FD

- Fenyők: LF, VF, EF, FF, JF, EzF

Ezen kívül fontos feladatunk még a soproni erdészeti oktatási intézmények gyakorlati oktatási igényeinek kiszolgálása, ami Tómalmi csemetekertben valósul meg. A csemetekert minden szükséges technikai eszközzel fel van szerelve és így bemutatókertként működik. A középiskolás tanulók és az egyetemi hallgatók a gyakorlati oktatások keretében - aktív résztvevőként - alkalmazzák a már korábban megszerzett elméleti ismereteket.

A kertben hagyományos szabadföldi technológiák mellet az intenzív technológiák is megtalálhatók.

A termelés biztonságos hátterét speciális gépek, magpergető, korszerű öntözőrendszer és egy modern csemetehűtő biztosítja.

 

 

A csemetekertben megtermelt és az erdőgazdaság erdősítéseiben fel nem használt csemete értékesítésre kerül. Az értékesítendő fafajokról, azok aktuális mennyiségéről és az értékesítés feltételeiről a kovacs.janos@taegrt.hu elérhetőségen kaphatnak bővebb információt.