Galéria

Összes kép

Innolignum 2018

2018. September 19.

A TAEG Zrt. Lignova készházai az Innolignum szakvásáron elnyerték a szervezők Vásárdíját!
A Vásárdíjat Dr Jámbor László a TAEG Zrt. Vezérigazgatója vette át.

Összes kép

Kelta Ünnep 2018

2018. July 09.

Július 7-én újra birtokba vették a kelták a parkerdőt, hiszen újra Kelta Ünnep volt a Várhelyen, ahol a kelta hagyományokat felelevenítő programok várták az Érdeklődőket: kelta zene és tánc, kelta művészet, kelta harcosok, íjászat, régészeti séta és még sok más színes program.
A Kelta Ünnep keretin belül került sor a Sopron-Várhely régészeti tanösvény ünnepélyes átadására is, mely a Várhely történelmi értékeit mutatja be látogatóknak.
Fotók: Németh Péter

Összes kép

Múzeumok Éjszakája 2018

2018. June 28.

Június 23-án a "Múzeumok Éjszakája" alkalmából izgalmas programokkal várta a Vadászati Múzeum az érdeklődőket. Az este folyamán szabadon volt látogatható a parkerdő növény- és állatvilágát bemutató kiállítás és a Károly-kilátó is, melynek kilátóteraszáról különleges panoráma tárult a résztvevők elé az éjszakai Sopronról. Az éjszakai erdőben tett rövid túra után a látogatók a Sopron Stella csillagászati egyesület távcsöves bemutatóján vehettek részt.
(Fotók: Németh Péter)

Összes kép

Húsvéti készülődés

2018. April 10.

Március 31-én került sor húsvéti programunkra a parkerdőben, ahol kézműves foglalkozáson természetes anyagokból különböző technikákkal készültek a szebbnél-szebb húsvéti alkotások. A barkácsolás után a résztvevők "kincskeresésre" indultak az erdőbe, ahol a téli álmából ébredező természetet is megfigyelték. A programok mellett húsvéti állatsimogató várta a gyerekeket.
(Fotók: Németh Péter)

Összes kép

Boszorkány meseösvény átadása

2018. April 03.

Március 29-én újabb tanösvénnyel bővült a parkerdő kínálata, mert ünnepélyes keretek között átadásra került a "Boszorkány meseösvény".
Az ünnepségen Dr. Jámbor László és Barcza Attila avatóbeszédét a Kalimba Gospel gyerekkórusának előadása követte, majd a résztvevő gyerekek Ábrahám Zsuzsanna, a meseösvény ötletgazdájának vezetésével végigjárták és kipróbálták a játékos állomásokat.
(Fotó: Németh Péter)

Összes kép

Nyomkereső 2018

2018. February 13.

Február 10-én a "nyomkeresés" volt a téma a TAEG Zrt. múzeumi programján, ahol a résztvevők egy vetített előadás keretében alaposan megismerkedtek a parkerdőben élő vadfajokkal. Kézműves foglalkozás keretében vadnyomokat készítettek gipszből, majd az erdőbe indultak, ahol a hóban talált nyomokat azonosították hivatásos vadászok segítségével.
(fotók: Németh Péter)

Összes kép

Téli madárvédelem 2018

2018. January 17.

Január 13-án a múzeumban a téli madárvédelemről szóló programunkra vártuk az Érdeklődőket.
A résztvevők vetített előadás keretében ismerkedhettek meg a téli madáretető gyakori vendégeivel és a téli madárvédelem jelentőségével. Az előadást kézműves foglalkozás követte, ahol a madaras témájú díszek mellett a madáretetők is készültek.
Fotó: Németh Péter

Összes kép

Madarak karácsonyfája 2017

2018. January 02.

December 9-én a Kőhalmy Vadászati Múzeum oktatótermében kézműves foglalkozás keretében készültek az idei "madarak karácsonyára" a madárkalácsok és madáreleségek, mellyel az ifjú természetbarátok a múzeum környékén élő madaraknak kedveskedtek.
A gyümölcsfüzéreket, tobozos madárkalácsokat és cinkegolyókat ezután a résztvevők felakasztották a múzeum melletti fákra és a múzeum madáretetőjére.
Fotó: Németh Péter

Összes kép

Mikulás-túra 2017

2017. December 06.

Idén is ellátogatott a parkerdőbe a Mikulás.
A "Mikulás-túra" résztvevői a Lővér szállótól indultak és a Krampusz kíséretében a havas, téli erdőn át érkeztek meg a Vadászati Múzeumhoz, ahol már kis meglepetéssel várta őket a Mikulás.
Rövid műsor után a gyerekek átvették a Mikulástól és segítőjétől a Krampusztól a Mikulás-csomagot.
(fotó: Németh Péter)

Összes kép

Adventi készülődés 2017

2017. December 06.

November 25-én az adventi készülődés jegyében kézműves foglalkozásra vártuk az érdeklődőket a Vadászati Múzeumba, ahol ünnepváró díszeket készítettek gyerekek.
(fotó: Németh Péter)

Összes kép

Márton-nap a parkerőben

2017. December 05.

Márton napján ismét programra vártuk az Érdeklődőket a Múzeumba, ahol vetített előadás keretében ismerkedhettek meg a gyerekek a "Márton-lúd" vadon élő rokonaival és a Márton-naphoz kapcsolódó hagyományokkal.
Az előadást kézműves foglalkozás követte, amelyen ünnepi díszeket és kis lámpásokat készítettek a gyerek. A program után egy rövid erdei túrára indultak a részvevők világító lámpásaikkal.
(fotó: Németh Péter)

Összes kép

Kincskereső túra

2017. October 26.

Október 21-én "kincskereső túra" indult a parkerdőbe, melynek során a résztvevők tobozokat, színes őszi leveleket és különböző terméseket gyűjtögettek, amelyekből a múzeum nagytermében megrendezett kreatív foglalkozáson szebbnél szebb alkotások készültek.

(Fotók: Németh Péter)

1|2|3|4|5|6|7|8|9