Galéria

Összes kép

Erdők Nemzetközi Napja 2017

2017. March 28.

Március 25-én az "Erdők Napja" emléknap alkalmából az erdővel kapcsolatos programra vártuk a kirándulókat, melynek célja a soproni parkerdőben folyó természetközeli erdőgazdálkodás bemutatása volt. A résztvevők erdészek segítségével ismerhették meg - elméletben és gyakorlatban is - a fakitermelés szakaszait és műveleteit a fák kiválasztásától a döntésen és az osztályozáson át a faanyag rakatokba rendezéséig.
A fakitermelési munkák és a "vágástakarítás" végeztével a gyerekek - jó erdész módjára - facsemete ültetésével gondoskodtak a jövő erdészeinek munkájáról.
(Fotók: Németh Péter)

Összes kép

Ovisok az Erdők Napján

2017. March 27.

Az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából március 21-én óvódások látogattak a parkerdőbe, ahol a gyerekek megismerkedhettek az erdőgazdálkodással és erdőben végzett munkálatokkal. A találkozópontról 4 óvodából mintegy 150 kis kiránduló sétált fel az erdőbe, ahol erdész kollégáinktól megtudhatták, hogy milyen fákat miért és hogyan kell kitermelni, hogyan zajlik a fadöntés illetve a faanyagot milyen gépekkel mozgatják, sőt végül hogy azt is, hogy mi készül a kivágott fákból.
Nagy érdeklődés mellett meséltek az erdészek a fakitermelést követő további munkálatokról és az "új erdők" ültetésének technikájáról is.
(Fotó: Németh Péter

Összes kép

"Határfa" emléktáblaavató ünnepség

2017. March 23.

Március 18-án került sor a "Határfa" emléktáblájának avatóünnepségére a parkerdőben, a volt mucki őrs közelében. Az ünnepségen az avatóbeszédek mellett megismerhették a résztvevők a "határfa" történetét, felidézték a hozzá kapcsolódó gondolatokat, emlékeket.
Az ünnepség végén egy fiatal bükkfát ültettek a régi "határfa" mellé, amely elődje emléklét őrizve várja a kialakított pihenőhelyre a kirándulókat.
A fotókat Németh Péter készítette.

Összes kép

Négylábú kedvenceink az erdő szolgálatában

2017. March 07.

Március 4-én vadászkutyás bemutatóra várta a TAEG Zrt. az érdeklődőket a parkerdőbe. A program kezdetén vetített előadáson keresztül ismerhették meg a résztvevők a vadászkutyák fajtáit, jellemzőiket és "munkájukat".
A vetítés után a múzeum mellett - a sok résztvevő gyerek nagy örömére - élőben is bemutatkoztak a vadászkutyák: vérebek, vizslák, tacskók, retrieverek és terrierek. A kutyák tudásukat és munkájukat különböző feladatokon keresztül mutatták be: vad felkutatás, apportírozás, utánkeresés.
A bemutató után kézműves foglalkozás keretében rajzolásra-színezésre valamint barkácsolásra várták a gyerekeket a szevezők a múzeumban.
(Fotók: Németh Péter)

Összes kép

Nyomkereső túra a parkerdőben

2017. February 20.

Február 18-án nyomkereső túrára vártuk az érdeklődőket a parkerdőbe. A program során először a Kőhalmy Vadászati Múzeumban bemutató előadás keretében ismerkedhettek meg a résztvevők a parkerdő vadfajaival, majd ezután a megismert állatok nyomaiból készítettek gipszlenyomatot.
A csapat a kreatív foglalkozás után a hivatásos vadászok kíséretében a parkerdőbe indult, hogy segítségükkel az erdő és vadetetőhelyek vendégeinek nyomaira bukkanjanak.
A túrán résztvevő gyerekek és szüleik itt kipróbálhatták a múzeumi előadáson szerzett ismereteiket és bepillantást nyerhettek a vadászok munkájába.
(Fotó: Németh Péter)

Összes kép

Téli madárvédelem II.

2017. February 06.

Február 4-én a TAEG Zrt. és együttműködő partnerei, a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatósága és az OEE Helyi Csoportja várta az érdeklődőket a téli madárvédelem, a természetszeretet és környezettudatosság jegyében szervezett programjára a Kőhalmy Vadászati Múzeumba.
A program során az érdeklődők vetített előadást láthattak az áttelelő madarakról és a téli madárvédelemről majd kreatív kézműves foglalkozás keretében természetes anyagokból készült madárkát és madáretetőt készíthettek a múzeum foglalkoztató termében.

Összes kép

Madarak karácsonyfája

2016. December 16.

Hagyományteremtő céllal került megrendezésre a TAEG Zrt-nél a "madarak karácsonyfája" ünnepség a parkerdőben. A szervezők örömére a résztvevő mintegy 100 óvodás saját készítésű "madárkaláccsal" és madáreleség-golyóval díszítette fel az Ojtozi fasor fáit, hogy segítsék a madarakat tél időszak átvészelésében. A rendezvény célja gyerekek és a társadalom figyelmének felhívása a madarak védelmére és a környezettudatosságra.

Összes kép

Mikulás-túra 2016

2016. December 12.

December 3-án indult a Lővér Szállótól TAEG Zrt. és a Lövér Természetbarát Egyesület már hagyományosnak mondható Mikulás-túrája a parkerdőbe.
A túrára több mint 60 gyerek és kísérője vállalkozott, akikhez útközben a parkerdőben csatlakozott a krampusz, hogy egy rövid pihenő után együtt folytassák az utat a Vadászati Múzeumba, ahol a Mikulás várta a kirándulókat.
A Mikulás kis műsora és az ajándékosztás után a gyerekek megtekintették a nemrég megnyílt múzeum kiállításait.

Összes kép

Trófeabemutató 2016

2016. October 14.

Október 8-án került megrendezésre a TAEG Zrt. hagyományos trófeszemléje, melyen a 2016-os gímbika vadászati szezonban terítékre került trófeák bemutatóját tartottuk. Az eseményen a vadásztársak és vadászkollégák ismét találkoztak, közösen megtekintették a kiállítást és megosztották tapasztalataikat az elmúlt szezonról. Az ünnepségre érkező vadászokat és kísérőiket Dr. Jámbor László vezérigazgató köszöntötte, gratulált a sikereikhez és megköszönte a szakszemélyzet munkáját.
Kiss József vezérigazgató-helyettes szakmai szempontú értékelője után Budai Tamás a GYMS Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Osztálya vadászati felügyelőjének értékelését hallhatták a vendégek a megyei eredményekről. Az ünnepség után kötetlen, baráti beszélgetéssel folytatódott a rendezvény.

Összes kép

Kőhalmy Vadászati Múzeum átadóünnepsége

2016. October 03.

Szeptember 30-án ünnepélyesen megnyílt a parkerdőben a Prof. Dr. Kőhalmy Tamás nevét viselő, újonnan létesített Vadászati Múzeum és Interaktív Kiállítás. Az ünnepség a Lővér Vadászkürtösök Egyesületének előadásával kezdődött, majd a résztvevőket Dr. Jámbor László vezérigazgató, Dr. Faragó Sándor, az NYME rektora és ifj. Kőhalmy Tamás festőművész köszöntötte. A Lewinszky Anna Gyakorló Óvoda óvodásainak műsora és Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes avatóbeszéde után Fazakas Zoltán Márton premontrei apát megáldotta a létesítményt, melyet birtokba is vehettek a látogatók. Az eseményre több százan voltak kíváncsiak, közöttük sok középiskolás és hallgató is. Az ünnepélyes műsor után a szervezők vendégül látták a résztvevőket.
A fotókat Németh Péter készítette.

Összes kép

Erdővarázs 2016

2016. September 21.

Első alkalommal mutatkoztak be szeptember 9-10 között az "Erdővarázs" interaktív családi napon az állami erdőgazdaságok a Szabadság téren. Az Erdővarázs égisze alatt az erdőgazdaságok színes programkínálata a gyermekek mellett a felnőtteket is játékos ismeretek elsajátítására invitálta. A rendezvény közösségbe hívja és a magyar erdők természeti értékeinek kincsestárába kalauzolják a fiatalokat, a szépkorúakat és a zöld környezet szépségei iránt fogékony családokat is – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a rendezvény megnyitóján.
Az eseményen az erdész szakemberek 11 sátorban, interaktív foglalkozásokon mutatták be a Magyarországon található erdők egyedi hangulatú, különleges világát az érdeklődők számára.
A TAEG Zrt a KAEG Zrt-vel közös sátorban a „Vigyázz rám! – a természetvédő erdész„ témakörben végzett aktív ismeretterjesztést – a visszajelzések alapján - nagy sikerrel.

Összes kép

InnonLignum 2016

2016. September 22.

Az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat idén kiemelt népszerűségnek örvendett, melyet a kiállítók és látogatók száma is igazolt. A „Fa világa”megmutatta számos oldalát, felhasználási területeit, megmunkálási lehetőségeit - jelen volt mint erdő és jelent volt mint "Fa". Idén közös arculattal visszatértek az állami erdőgazdaságok is a szakvásárra, jelezve, hogy a kiállítás a hazai szakma egyik kiemelt rendezvénye. Megjelenésüket és tevékenységük bemutatását a TAEG Zrt. koordinálta: megjelent az erdőgazdálkodás, fafeldolgozás, vadgazdálkodás, a vadgasztronómia és a közjóléti tevékenység is.A kifejezetten gyerekeknek kialakított interaktív részen a Fertő-Hanság Nemzeti Park munkatársai is segítségünkre voltak. A stand népszerűségét és sikerét mutatja, hogy a vásár közönségdíját az Állami Erdészetek nyerték meg. 82 kiállító, közel 8500 m2-en mutatta be termékeit, szolgáltatásait, melyet több mint 4000 érdeklődő látogatott meg.

1|2|3|4|5|6|7|8|9