Galéria

Összes kép

Téli madárvédelem II.

2017. February 06.

Február 4-én a TAEG Zrt. és együttműködő partnerei, a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatósága és az OEE Helyi Csoportja várta az érdeklődőket a téli madárvédelem, a természetszeretet és környezettudatosság jegyében szervezett programjára a Kőhalmy Vadászati Múzeumba.
A program során az érdeklődők vetített előadást láthattak az áttelelő madarakról és a téli madárvédelemről majd kreatív kézműves foglalkozás keretében természetes anyagokból készült madárkát és madáretetőt készíthettek a múzeum foglalkoztató termében.

Összes kép

Madarak karácsonyfája

2016. December 16.

Hagyományteremtő céllal került megrendezésre a TAEG Zrt-nél a "madarak karácsonyfája" ünnepség a parkerdőben. A szervezők örömére a résztvevő mintegy 100 óvodás saját készítésű "madárkaláccsal" és madáreleség-golyóval díszítette fel az Ojtozi fasor fáit, hogy segítsék a madarakat tél időszak átvészelésében. A rendezvény célja gyerekek és a társadalom figyelmének felhívása a madarak védelmére és a környezettudatosságra.

Összes kép

Mikulás-túra 2016

2016. December 12.

December 3-án indult a Lővér Szállótól TAEG Zrt. és a Lövér Természetbarát Egyesület már hagyományosnak mondható Mikulás-túrája a parkerdőbe.
A túrára több mint 60 gyerek és kísérője vállalkozott, akikhez útközben a parkerdőben csatlakozott a krampusz, hogy egy rövid pihenő után együtt folytassák az utat a Vadászati Múzeumba, ahol a Mikulás várta a kirándulókat.
A Mikulás kis műsora és az ajándékosztás után a gyerekek megtekintették a nemrég megnyílt múzeum kiállításait.

Összes kép

Trófeabemutató 2016

2016. October 14.

Október 8-án került megrendezésre a TAEG Zrt. hagyományos trófeszemléje, melyen a 2016-os gímbika vadászati szezonban terítékre került trófeák bemutatóját tartottuk. Az eseményen a vadásztársak és vadászkollégák ismét találkoztak, közösen megtekintették a kiállítást és megosztották tapasztalataikat az elmúlt szezonról. Az ünnepségre érkező vadászokat és kísérőiket Dr. Jámbor László vezérigazgató köszöntötte, gratulált a sikereikhez és megköszönte a szakszemélyzet munkáját.
Kiss József vezérigazgató-helyettes szakmai szempontú értékelője után Budai Tamás a GYMS Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Osztálya vadászati felügyelőjének értékelését hallhatták a vendégek a megyei eredményekről. Az ünnepség után kötetlen, baráti beszélgetéssel folytatódott a rendezvény.

Összes kép

Kőhalmy Vadászati Múzeum átadóünnepsége

2016. October 03.

Szeptember 30-án ünnepélyesen megnyílt a parkerdőben a Prof. Dr. Kőhalmy Tamás nevét viselő, újonnan létesített Vadászati Múzeum és Interaktív Kiállítás. Az ünnepség a Lővér Vadászkürtösök Egyesületének előadásával kezdődött, majd a résztvevőket Dr. Jámbor László vezérigazgató, Dr. Faragó Sándor, az NYME rektora és ifj. Kőhalmy Tamás festőművész köszöntötte. A Lewinszky Anna Gyakorló Óvoda óvodásainak műsora és Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes avatóbeszéde után Fazakas Zoltán Márton premontrei apát megáldotta a létesítményt, melyet birtokba is vehettek a látogatók. Az eseményre több százan voltak kíváncsiak, közöttük sok középiskolás és hallgató is. Az ünnepélyes műsor után a szervezők vendégül látták a résztvevőket.
A fotókat Németh Péter készítette.

Összes kép

Erdővarázs 2016

2016. September 21.

Első alkalommal mutatkoztak be szeptember 9-10 között az "Erdővarázs" interaktív családi napon az állami erdőgazdaságok a Szabadság téren. Az Erdővarázs égisze alatt az erdőgazdaságok színes programkínálata a gyermekek mellett a felnőtteket is játékos ismeretek elsajátítására invitálta. A rendezvény közösségbe hívja és a magyar erdők természeti értékeinek kincsestárába kalauzolják a fiatalokat, a szépkorúakat és a zöld környezet szépségei iránt fogékony családokat is – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a rendezvény megnyitóján.
Az eseményen az erdész szakemberek 11 sátorban, interaktív foglalkozásokon mutatták be a Magyarországon található erdők egyedi hangulatú, különleges világát az érdeklődők számára.
A TAEG Zrt a KAEG Zrt-vel közös sátorban a „Vigyázz rám! – a természetvédő erdész„ témakörben végzett aktív ismeretterjesztést – a visszajelzések alapján - nagy sikerrel.

Összes kép

InnonLignum 2016

2016. September 22.

Az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat idén kiemelt népszerűségnek örvendett, melyet a kiállítók és látogatók száma is igazolt. A „Fa világa”megmutatta számos oldalát, felhasználási területeit, megmunkálási lehetőségeit - jelen volt mint erdő és jelent volt mint "Fa". Idén közös arculattal visszatértek az állami erdőgazdaságok is a szakvásárra, jelezve, hogy a kiállítás a hazai szakma egyik kiemelt rendezvénye. Megjelenésüket és tevékenységük bemutatását a TAEG Zrt. koordinálta: megjelent az erdőgazdálkodás, fafeldolgozás, vadgazdálkodás, a vadgasztronómia és a közjóléti tevékenység is.A kifejezetten gyerekeknek kialakított interaktív részen a Fertő-Hanság Nemzeti Park munkatársai is segítségünkre voltak. A stand népszerűségét és sikerét mutatja, hogy a vásár közönségdíját az Állami Erdészetek nyerték meg. 82 kiállító, közel 8500 m2-en mutatta be termékeit, szolgáltatásait, melyet több mint 4000 érdeklődő látogatott meg.

Összes kép

Kilátó Napja 2016

2016. September 19.

Szeptember 17-én került megrendezésre a "Kilátó Napja" a parkerdőben, melyen egyúttal a Károly-kilátó 80 éves jubileumát is ünnepeltük. A résztvevőket Dr. Fodor Tamás polgármester, Dr. Jámbor László vezérigazgató és Dr. Józan Tibor a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke köszöntötte. Firtl Mátyás országgyűlési képviselő ünnepi beszédét Iváncsics Zoltán soproni borász bemutatkozása és borkóstolója követte. Az ünnepség után a résztvevők megtekintették a Károly-kilátóban található soproni kötődésű természetkutatókról szóló kiállításokat.
A fotókat Németh Péter készítette.

Összes kép

A vadgazdálkodási és vadászati tanösvény átadása

2016. September 05.

Szeptember 2-án került sor az új vadgazdálkodási és vadászati tanösvény ünnepélyes átadására. Az ünnepségen a Soproni Lővér Vadászkürtösök előadása után Dr. Jámbor László, a TAEG vezérigazgatója és Dr. Faragó Sándor, a NYME rektora köszöntötte az iskolásokat és a résztvevőket, majd Szabó Ferenc az FM Erdészeti és Vadgazdálkodási Főosztályának főosztályvezetője avató beszédet mondott. A megnyitó után a résztvevők végigsétáltak az új tanösvényen, melyen Dr. Sándor Gyula docens úr és Bánáti László a parkerdő igazgatója mutatta be az állomásokat az iskolásoknak, akik az egyes állomások létesítményeit rögtön ki is próbálták.
A tanösvény végén piknikkel várták a szervezők a résztvevőket.
A fotókat Németh Péter készítette.

Összes kép

Ciklámen túra 2016

2016. August 08.

Július 30-án indult "Cikláment-túránk" a parkerdőben, amelyen az ismert Ciklámen-tanösvényt jártuk végig a kirándulókkal. A túra során Bánáti László a fontos állomásokon a tanösvény történetéről és a kiemelten fontos természeti értékekről tartott előadást a túrázóknak, akik útközben a szép számban virágzó cikláment is megcsodálhatták.
A fotókat Németh Péter készítette.

Összes kép

Kelta Ünnep 2016

2016. July 04.

Június 25-én került megrendezésre a parkerdőben, a Várhelyen a Kelta Ünnep. A rendezvényre idén is sok látogató érkezett, akiket színes programokkal vártak a rendezők: idén is volt kelta koncert és táncház, harci bemutató, régészeti- és gyógynövénytúra valamint a nagy sikert aratott "kelta olimpia".
A programok között az íjászatot és a harci játékokat próbálhatták ki az ifjú kelta bajnokok, valamit kézműves foglalkozás, arcfestés és állatsimogató is várta az érdeklődőket.

Összes kép

A felújított Brennberg-völgyi autóspihenő átadóünnepsége

2016. June 07.

Június 6-án ünnepélyes keretek között került sor a felújított brennberg-völgyi autóspihenő átadására. Az ünnepséget a Soproni Lővér Vadászkürtösök Egyesületének előadása nyitotta meg, majd ezt követően Dr. Jámbor László és Sopron MJV polgármestere, Dr. Fodor Tamás köszöntötte az ünnepség résztvevőit. Avatóbeszédet mondott Ugron Ákos Gábor, az FM állami földekért felelős helyettes államtitkára. A Kőszegi úti óvodások külön műsorral készültek az ünnepségre, majd szereplésük után kitörő örömmel birtokba vették a megújult játszóteret.
Az autóspihenő - felújított berendezései mellett - parkolóval, új játszótérrel, foci- és kosárlabdapályával várja a csodálatos természeti környezetben kirándulni és piknikezni vágyó közönséget.

1|2|3|4|5|6|7|8|9