Galéria

Összes kép

VII. Vasfüggöny túra

2015. June 25.

Az idén hetedik alkalommal megrendezett Vasfüggöny túrán, az esős idő ellenére is mintegy ötvenen vettek részt. A túrázók nagyobb része a 19 km-es távot teljesítette melynek útvonala a következő volt: Sopron szálló, - Koronázó domb, - Tercia parkolón át, - Reisch György emlékhely, -Trianoni emlékhely, - Ó Hubertusz kilátó, Nyomsáv át, - Ottó és Ferenc barlang, -Páneurópai piknik, - Mithrász szentély, - Fertőrákosi kőfejtő. Az ellenőrző pontokon ásványvíz és zsíros kenyér, a Piknik Emlékhelyen pedig forró gulyás várta a kissé elázott, de annál jobb hangulatú kirándulókat. A távokat teljesítőknek ezúton is gratulálunk.

Összes kép

Az Erdők a Közjóért szakmai tanulmányútja a TAEG-nél

2015. May 20.

Az OEE Erdők a Közjóért Szakosztály tagságát fogadta a TAEG Zrt Sopronban. Az Igazgatóság tanácstermében részletes tájékoztatást kaptak vendégeink az Erdőgazdaság sokrétű, szerteágazó közjóléti tevékenységéről, a megvalósult és a jövőbeli beruházásairól. Ezután a hallottak egyrészét terepen, élőben is megtekinthették: Sopron város panorámájában gyönyörködhettek a Sörházdombi kilátóból, a Zenepavilonnál a Lővér Vadászkürtösök koncertjét hallgatták meg, végigmentek a kivilágított Ojtozi sétányon, majd megtekintették az Akadémiai Emlékerdőt és a Páneurópai Piknik Emlékhelyet. A tartalmas szakmai napot vacsorával egybekötött jó hangulatú baráti beszélgetéssel, kötetlen szakmai eszmecserével zárta a Szakosztály tagsága. ForestPress fotók – Zétényi Zoltán

Összes kép

Források világnapja 2015

2015. May 20.

Erdőgazdaságunk idén is csatlakozott a magyar „Források világnapja” kezdeményezéshez, melynek keretében május 19-én parkerdei túrára várta az érdeklődőket. A csapat az uszodától indult a Deák kúthoz, ahol Bánáti László tartott rövid megemlékezést a világnapról. A gyalogtúra innen a felújított Ólom-forráshoz vezetett, ahol Dr. Simon István alpolgármester köszöntötte a résztvevőket majd Bánáti László beszélt a forrás történetéről, múltjáról és a jelenlegi szerepéről. A forrás átadását követően az ünnepség piknikezéssel zárult.
A forrás kiépítésével egy újabb forrással bővült a parkerdő.

Összes kép

Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. önkéntes segítsége a Parkerdőben

2015. May 14.

A Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. munkatársai már 4. alkalommal ajánlották fel önkéntes segítségüket az Erdőgazdaságnak. Idén a Kelta Ünnep helyszínéül szolgáló Várhely környékét szépítettek meg munkájukkal: lefestették a pihenőpadokat, az itt található információs táblákat és a kelta sírok faburkolata is megújult. A társaság apraja-nagyja a munkát jó hangulatban és bográcsban főtt ebéddel zárta.
Az Erdőgazdaság ezúton is köszöni a csapat segítségét a Várhely és környékének megszépítésében!

Összes kép

Föld napja 2015

2015. April 29.

Április 25-én a "Föld napja" alkalmából az Erdőgazdaság és a Dunántúli Postás Sport Egyesület - Soproni Postás Természetjáró Szakosztálya közös környezetvédelmi túrát szervezett a Parkerdőbe. A 60 fős kirándulócsoport a Printz pihenőtől indult, a Deák kút és az Ágfalvi csata emlékműnél tartott rövid pihenő után érkeztek a Hétbükkfához, ahol Dr. Jámbor László köszöntötte a őket. A Föld napjáról Bánáti László tartott emlékező előadást, majd a résztvevők a 25. magyarországi Föld napja alkalmából elültették a hetedik bükkfát. A résztvevők között jelen voltak ketten azok közül, akik a 70-es években az "eredeti" "Hétbükkfát" ültették. A szakosztály tiszteletükre "György-fának" keresztelte a facsemetét, melyet egyúttal örökbe is fogadtak. A túra során az útvonal tisztaságát ellenőrizték és ahol szükséges volt meg is tisztították a szeméttől.
A fotókat Németh Péter készítette.

Összes kép

Erdők Napja 2015

2015. March 26.

Március 21-én - ismét csatlakozva az Erdők Nemzetközi Napjához – a Lővér szállótól induló túrával egybekötött emléknapot tartottunk a Parkerdőben, mellyel - a kellemes kikapcsolódás mellett - igyekeztünk felhívni a figyelmet az erdők és a fák természeti és társadalmi jelentőségére. A túra első állomása az ún. „átalakító tömb”-höz vezetett – ahol a város közvetlen közelében végzett erdőgazdálkodási tevékenységet és a közelmúltban itt folytatott speciális munkálatokat mutattuk be a résztvevőknek. Ezután a Ciklámen-tanösvényen a Deák-kút és az Ágfalvi csata emlékmű mellett haladtunk tovább, majd megérkeztünk a Várhelyhez, ahol Dr. Gömöri János régész előadásában ismerkedhettünk meg a történelmi jelentőségű Várhely és az itt található kelta sírok történetével. A program zárásaként pikniken láttuk vendégül a résztvevőket.

Összes kép

Gyermekrajz kiállítás megnyitója

2015. March 24.

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt, az Országos Erdészeti Egyesület Soproni csoportja és Hallgatói csoportja szervezésében március 20-án, a NYME Ligneum Látogatóközpontjában a soproni óvodák körében meghirdetett gyermekrajz pályázat alkotásaiból rendezett kiállítás megnyitójára gyűltek össze a pályázaton résztvevő lurkók.
Tizenhárom óvodából mintegy száz fős gyermeksereg vett részt a rendezvényen, amelyen a kétszáznál is több kiállított pályamunkát két héten át tekinthetik meg az érdeklődők.
A megnyitón résztvevők hallhatták a Lövői Zenekart, megismerkedhettek az idei év madarával, a búbos bankával, és megtanulhatták azoknak az ajándék odúknak a szakszerű kezelését, karbantartását, amelyekkel a szervezők kedveskedtek a soproni óvodásoknak.

Összes kép

Nőnapi túra a Fürtős bodza Tanösvényen

2015. March 13.

Az Erdőgazdaság hölgy munkatársai részére nőnapi túrát szervezett a Fürtős bodza Tanösvényen. A tavaszias időjárás kedvezett a kirándulásnak, amely az Asztalfőről indult. A túra elején a kirándulók megismerkedtek a Roth-féle szálalóerdő történetével és az ott folyó erdőgazdálkodás sajátosságaival. Megtekintették az ország legnagyobb lucfenyőjét, amely itt Sopronban található. A tanösvény 8 km-s szakaszán az információs táblák segítségével ismerkedtek meg a helyi növény- és állatvilággal. A túra végén az ágfalvi Ház-hegy kilátóból megcsodálták a környékre nyíló panorámát.

Összes kép

Nőnapi túra a Tőzikésben 2015

2015. March 11.

Március 8-án vasárnap délelőtt nőnapi túrára várta az Erdőgazdaság a kirándulókat Csáfordjánosfára a „Tőzikésbe”. A túrázók a Tőzike Tanösvény mentén – a kellemes tavaszi időben a hangulatos kis fahidakon - végighaladva Bánáti László erdészetvezető-helyettes vezetésével megismerkedhettek a Répce ezen szakaszának jellemző növény- és állatvilágával és megfigyelhették az ébredező természetet. A tanösvény végéhez érve megcsodálták az erdőt borító, teljes pompájában virágzó tőzikét.

Összes kép

Családi nap az Erdőgazdaságnál

2015. March 11.

Március 7-én 22. alkalommal került megrendezésre a hagyományos családi nap az Erdőgazdaságnál, ahol a szervezeti egységek csapatai kispályás labdarúgó tornán mérkőztek meg egymással. A dolgozók mellett a családtagok is részt vettek a rendezvényen és a mérkőzéseken, így a sportolás mellett a családias hangulat is hozzájárult a nap sikeréhez. Idén a labdarúgás mellett már asztaliteniszben is kipróbálhatták magukat a résztvevők. A rendezvény ebben az évben is jól sikerült, a kimerítő sportolás után kötetlen beszélgetéssel zárult nap.

Összes kép

Mikulás-túra a Parkerdőben

2014. December 10.

December 6-án a Soproni Természetbarátok szervezésében és az Erdőgazdaság támogatásával Mikulás-túra volt a Parkerdőben.
A résztvevő mintegy 50 gyermek a túra során találkozott a Mikulással, aki kis ajándékcsomaggal jutalmazta a kitartó kirándulókat.
A túrázókat és a Mikulást egy krampusz is elkísérte a parkerdei ösvényeken.

Összes kép

Magyar Tudomány Ünnepe 2014

2014. October 31.

Október 31-én rendeztük meg a Magyar Tudomány Ünnepét az Akadémiai Emlékerdőben Sopronpusztán. Az megemlékezésen Prof.Dr. Faragó Sándor, a NYME rektora köszöntötte a résztvevőket akik Prof.Dr. Török Ádámtól, a MTA főtitkártól hallgathatták meg az ünnepi beszédet.
Az ünnepség során elültették a 189. kislevelű hársfát, mely az Akadémia létrehozásának 189. évfordulójára emlékeztet.
A program végén a résztvevők megkoszorúzták Széchenyi István síremlékét Nagycenken a mauzóleumban.

1|2|3|4|5|6|7|8|9