Galéria

Összes kép

Nőnapi túra a Fürtős bodza Tanösvényen

2015. March 13.

Az Erdőgazdaság hölgy munkatársai részére nőnapi túrát szervezett a Fürtős bodza Tanösvényen. A tavaszias időjárás kedvezett a kirándulásnak, amely az Asztalfőről indult. A túra elején a kirándulók megismerkedtek a Roth-féle szálalóerdő történetével és az ott folyó erdőgazdálkodás sajátosságaival. Megtekintették az ország legnagyobb lucfenyőjét, amely itt Sopronban található. A tanösvény 8 km-s szakaszán az információs táblák segítségével ismerkedtek meg a helyi növény- és állatvilággal. A túra végén az ágfalvi Ház-hegy kilátóból megcsodálták a környékre nyíló panorámát.

Összes kép

Nőnapi túra a Tőzikésben 2015

2015. March 11.

Március 8-án vasárnap délelőtt nőnapi túrára várta az Erdőgazdaság a kirándulókat Csáfordjánosfára a „Tőzikésbe”. A túrázók a Tőzike Tanösvény mentén – a kellemes tavaszi időben a hangulatos kis fahidakon - végighaladva Bánáti László erdészetvezető-helyettes vezetésével megismerkedhettek a Répce ezen szakaszának jellemző növény- és állatvilágával és megfigyelhették az ébredező természetet. A tanösvény végéhez érve megcsodálták az erdőt borító, teljes pompájában virágzó tőzikét.

Összes kép

Családi nap az Erdőgazdaságnál

2015. March 11.

Március 7-én 22. alkalommal került megrendezésre a hagyományos családi nap az Erdőgazdaságnál, ahol a szervezeti egységek csapatai kispályás labdarúgó tornán mérkőztek meg egymással. A dolgozók mellett a családtagok is részt vettek a rendezvényen és a mérkőzéseken, így a sportolás mellett a családias hangulat is hozzájárult a nap sikeréhez. Idén a labdarúgás mellett már asztaliteniszben is kipróbálhatták magukat a résztvevők. A rendezvény ebben az évben is jól sikerült, a kimerítő sportolás után kötetlen beszélgetéssel zárult nap.

Összes kép

Mikulás-túra a Parkerdőben

2014. December 10.

December 6-án a Soproni Természetbarátok szervezésében és az Erdőgazdaság támogatásával Mikulás-túra volt a Parkerdőben.
A résztvevő mintegy 50 gyermek a túra során találkozott a Mikulással, aki kis ajándékcsomaggal jutalmazta a kitartó kirándulókat.
A túrázókat és a Mikulást egy krampusz is elkísérte a parkerdei ösvényeken.

Összes kép

Magyar Tudomány Ünnepe 2014

2014. October 31.

Október 31-én rendeztük meg a Magyar Tudomány Ünnepét az Akadémiai Emlékerdőben Sopronpusztán. Az megemlékezésen Prof.Dr. Faragó Sándor, a NYME rektora köszöntötte a résztvevőket akik Prof.Dr. Török Ádámtól, a MTA főtitkártól hallgathatták meg az ünnepi beszédet.
Az ünnepség során elültették a 189. kislevelű hársfát, mely az Akadémia létrehozásának 189. évfordulójára emlékeztet.
A program végén a résztvevők megkoszorúzták Széchenyi István síremlékét Nagycenken a mauzóleumban.

Összes kép

Lővér MTB-tanösvény átadó

2014. October 28.

Október 18-án avatták fel a Lővér MTB-Tanösvényt a Parkerdőben. A Focus Team pályázati forrásból és az Erdőgazdasággal közös munkával valósította meg a fejlesztést, mellyel a kerékpárpálya - különböző objektumok mellett - 30 információs táblával is bővült, amely a terepi- és technikai információkkal látja el a kerékpározókat. A csodálatos parkerdei környezetben kialakított pálya 10 km-s hosszúságával áll az amatőr és profi kerékpárosok rendelkezésére. (Fotó:sopron.hu)

Összes kép

A megújult Printz-pihenő átadása

2014. October 28.

Október 16-án az ünnepélyes átadót követően vehette birtokába a látogatóközönség a Parkerdő legújabb felújított objektumát a Printz-pihenőt. A beruházás során megújult a pihenő környékén lévő Heimler-emlékhely és új padok is várják a megfáradt kirándulókat. Az ünnepségen Dr. Jámbor László a TAEG Zrt. vezérigazgatója és Dr. Simon István alpolgármester a parkerdei beruházások fontosságáról és eredményességéről beszélt míg Dr. Józan Tibor a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke a két névadó korábbi elnök, Printz Ferenc és Heimler Károly munkásságát méltatta.

Összes kép

Soproni Tájegységi Vadászok napja 2014

2014. October 20.

Október 12-én rendezte a Soproni Tájegységi Vadászszövetség a vadászok napját a Júlia úti vadászháznál, ahol a szomszédos vadásztársaságokkal közös kiállítás és trófeaszemle volt a 2014-ben elejtett trófeákból. A résztvevők közös ebéddel és baráti beszélgetéssel töltötték a délutánt.

Összes kép

Trófeaszemle 2014

2014. October 15.

Október 11-én tartotta a TAEG Zrt. a 2014-es szarvasbőgési idényben elejtett gímszarvas trófeák szemléjét. Az immár 11. trófeabemutató rendezvényen résztvevő vadászokat és vendégeket Dr. Jámbor László vezérigazgató köszöntötte, Pintér Csaba, a Megyei Földművelésügyi Igazgatóság vezetője a megye vadászati eredményeit emelte ki beszédében és Kiss József vezérigazgató-helyettes az erdőgazdaság gímszarvas szezonját értékelte.
A bemutatott 61 darab gímtrófea között szerepelt az agancs is melyet 2014. szeptember 7-én a TAEG Zrt. röjtökmuzsaji területén egy szerencsés osztrák vadász által terítékre hozott gímbika viselt. A megyei trófeabírálaton e trófea tömege 11,77 kg volt és 227,09 CIC pontszámot ért el. Ezzel aranyérmes minősítésű és Győr-Moson-Sopron megyében 2014. szeptemberében a legkiválóbb trófea lett.
A napot kellemes ebéd és baráti beszélgetések zárták.

Összes kép

Kilátó Napja 2014

2014. September 22.

Szeptember 20-án szombaton ünnepeltük a "Kilátó Napját" a Parkerdőben a Károly-kilátónál.
Az ünnepségen Dr. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd a "Tőlük - róluk" c. előadás keretében városunkhoz kötődő nagy természettudósainkról leszármazott családtagjaik emlékeztek meg. Az ünnepséget kezdeményező Andrássy Péter tanár beszéde és Dr. Simon István alpolgármester zárószavait követően a látogatók a soproni Gangl borászat bemutatóját és borkóstolóját élvezhették a gyönyörű őszi időben.

Összes kép

Páneurópai Piknik 25. Jubileumi Ünnepség

2014. September 01.

Augusztus 19-én zajlott a Páneurópai Piknik 25. Jubileumi Ünnepsége az Erdőgazdaság által kezelt Páneurópai Piknik Emlékparkban, az egykori határáttörés helyszínén. A színes és változatos programokat kínáló családi rendezvényen rengeteg látogató vett részt az országból és a határon túlról is. Az Erdőgazdaság a helyszín előkészítése és gondozása mellett helyben főzött étellel kínálta a résztvevőket.
(A fotókat Németh Péter készítette)

Összes kép

50 éves érettségi találkozó programja a Parkerdőben

2014. September 01.

Augusztus 30-án 50 éves érettségi találkozójukat ünnepelő erdésztechnikusokat láttunk vendégül a Parkerdőben. A csapat kérésére Bánáti László erdészetvezető-helyettes a Parkerdő közjóléti funkcióit mutatta be egy közel háromórás kirándulás keretében, mely az őszies idő ellenére jó hangulatban telt. A vezetett program során a Várhelynél megtekintették a Kelta sírokat és a közeli látnivalókat valamint a Parkerdőről hallhattak előadást. Ezután Ágfalvi csata emlékművénél folytatódott a bemutató, majd továbbhaladva a Károly-kilátónál megtekintették a vendégek Hédl-szobrot, a Károly-kilátó kiállításait és a kilátóból nyíló panoráma után a Gombocz-házat is. (Fotó:Kardulecz Nóra)

1|2|3|4|5|6|7|8|9