Galéria

Összes kép

Kelta Ünnep 2014

2014. July 09.

Július 5-én zajlott a kelta hagyományokat felelevenítő Kelta Ünnep a parkerdei Várhelyen, az egykori kelta síroknál. A rendezvényen Bánáti László erdészetvezető-helyettes és Dr. Fodor Tamás polgármester megnyitója után különböző programokkal várta az Erdőgazdaság a kicsiket és nagyokat: kelta harcosok és harci játékok, természetismereti túra, kelta zene és tánc, lovaglás és állatsimogató.
A rendezvény késő délután nagy sikerrel zárult.

Összes kép

A felújított Vas hegyi Gloriett kilátó átadása

2014. June 24.

Június 23-án vehette ismét birtokba a látogatóközönség a Gloriette kilátót, amely pontosan 25 éve épült. Az Erdőgazdaság az új tetőszerkezetet és a kilátó teljes szerkezetét saját forrásból újította fel. A kilátó környezete is megszépült: padok, tűzrakóhelyek és szemétgyűjtők kerültek kialakításra. Az ünnepségen a Dr. Jámbor László a TAEG Zrt. vezérigazgatója, Dr. Fodor Tamás polgármester és Dr. Simon István alpolgármester köszöntötte a kilátogató turistákat és fiatalokat, akiket frissítővel vendégeltek meg az átadást követően.

Összes kép

Az OEE 145. Vándorgyűlése

2014. June 22.

Június 13-14-én az Erdőgazdaság volt az Országos Erdészeti Egyesület 145. Vándorgyűlésének házigazdája. A rendezvényen közel 700 fő vett részt szakmai körökből az ország minden tájáról és még a határon túlról is. A megnyitó után a vendégek különböző szakmai programokon vesznek részt a környéken, majd este a közös vacsorát követően baráti találkozóval zárták a napot.
Szombaton a Liszt Központban zajlott az ünnepi közgyűlés, ahol az Egyesület tagjai közösen emlékeztek meg elhunyt erdésztársaikról, a kiemelkedő tevékenységükért díjazott erdész kollégák pedig ünnepélyes keretek között vehették át kitüntetéseiket.

Összes kép

Források Világnapja a Parkerdőben

2014. May 20.

Május 19-én ünnepeltük a "Források Világnapját a Parkerdőben, a Szalamandra-tó melletti Természetbarát forrásnál. Az emléknap kezdeményezője a "Gyerekekkel a Természetért Egyesület" volt, mely hagyományteremtő céllal rendezte meg 2013-ban az első "Források Világnapja" rendezvényt. Tavaly augusztusban a TAEG Zrt. is csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a forrásaink jelentőségére és népszerűsítse azokat. Az Erdőgazdaság egyébként is nagy figyelmet fordít a helyi forrásokra, ebben az évben a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. önkénteseinek munkája nyomán éppen a Fehér Dániel forrás szépült meg, az Erdőgazdaság pedig az Ólom-forrást és környékét fogja felújítani. A rendezvényen a Természetbarát Egyesület tagjai, egyetemisták és bánfalvi családok - szép számmal vettek részt. A forrást és a tavat bemutató előadás mellett piknikkel és friss forrásvízzel vártuk az érdeklődőket.

Összes kép

Önkéntes segítők a Parkerdőben

2014. May 12.

Ebben az évben is felajánlották segítségüket a soproni Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. munkatársai és vezetői, akik május 10-én, szombaton 25 fővel a Fehér Dániel forrás környékének rendbehozását vállalták önkéntes munka keretében. A pihenőben az esőbeálló munkájuk során új festést kapott a forrás mellett taláható padokkal és berendezésekkel együtt. A szorgos munkát a megfáradt kicsik és nagyok jó hangulatú piknikkel zárták az általuk frissen megszépített pihenőhelyen.

Az Erdőgazdaság ezúton is köszöni a résztvevők munkáját és segítségét!

Összes kép

"TeSzedd" akció az Erdőgazdaságnál

2014. May 12.

Az Erdőgazdaság is regisztrált résztvevőként csatlakozott az országos "TeSzedd - Önkéntesen a tiszta Magyarországért" akcióhoz. A program keretében a Pihenőkereszt környékét sikerült a felelőtlenül eldobált szeméttől megtisztítani. Emellett Bánfalva környékén, a Brennbergi pataknál és az Óbrennbergi úton is gyűjtöttük a szemetet. Az akció során mintegy 260 zsáknyi szemét gyűlt össze.

Összes kép

Kárpát-medencei Magyar Erdészdiák Találkozó és Tanulmányút

2014. May 12.

Idén 31. alkalommal került megrendezésre a találkozó, melynek keretében április 28-án Erdőgazdaságunknál töltöttek el egy napot a résztvevő diákok Csapó József, Köveskuti Zoltán és Bánáti László vezetésével. A program során megtekintették a Sopron város jelképének számító Károly-kilátót, az itt található állandó emlékkiállításokat és megismerhették a legfontosabb közjóléti tevékenységeinket. Ezt követően Asztalfőn majd a Hidegvíz-völgyben folytatódott a program. Bemutatásra került a Hidegvíz-völgyi szálalóvágás és erdőrezervátum, valamint a hegyvidéki intercepció- és vízhozam mérési egyetemi kutatásokat is megismertették a diákokkal Dr. Vígh Péter és Dr. Kucsara Mihály tanár urak. A program egy igazán jó hangulatú ebéddel zárult Brennbergbányán.

Összes kép

Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt tanulmányútja

2014. March 24.

A TAEG Zrt meghívására érkezett március 19-én a Soproni Hegységbe a Kisalföldi Erdőgazdaság mintegy 40 fős erdész gárdája, hogy megismerkedhessen a Hegyvidék szakmai és kulturális múltjával, jelenével. Vendégeink közös főhajtással emlékeztek a Károly-kilátó parkolójában felállított „Rongyos-gárda” emlékmű előtt az ágfalvi csaták hőseire, majd tájékoztatást kaptak a Taeg Zrt parkerdei, közjóléti tevékenységéről és a Soproni hegység erdeinek történetéről. Bemutatásra került a Várisi átalakító tömb, egy Új Hermesi bükkös természetes felújító vágás és a Hidegvízvölgyi erdőrezervátum. Brennbergbányán érdekes hely-és kultúrtörténeti bemutatót hallhattunk (szénbányászat, vallás, Szálasi barlang) és megismerhettük a hegyvidéki intercepció- és vízhozam mérési egyetemi kutatási munkákat is. Az intenzív, sokrétű program után közös esti vacsorával, baráti beszélgetéssel zártuk a napot.

Összes kép

Erdők napja a Parkerdőben

2014. March 21.

2012 óta az ENSZ kezdeményezésére minden évben március 21-én ünnepeljük világszerte az
"Erdők napját". Ebből az alkalomból a TAEG másodszor szervezett ünnepi túrát a Parkerdőbe.
A résztvevők - középiskolások, kirándulók és természetjárók - Köveskuti Zoltán erdőgondnok bemutatásában ismerhették meg a Parkerdőben zajló erdőgazdálkodást és erdőművelést, míg Bánáti László erdészetvezető-helyettes a jelentős közjóléti tevékenységről tartott előadást a számukra.
A mintegy 80 fős csapat túrája a Printz-pihenőből indult, a Ciklámen-tanösvényen haladva a Várisi sétaút felé vezetett a tavaszi erdőben. A túra célja a Parkerdő bemutatása mellett a közönség figyelmének felhívása volt az erdők jelentőségére.

Összes kép

Nőnapi kirándulás a Parkerdőben

2014. March 17.

Március 10-én az Erdőgazdaság hölgy dolgozói számára Nőnap alkalmából kirándulást szervezett a Parkerdőbe. A túra a Károly-kilátó parkolójából indult és a Ciklámen tanösvényen haladt egészen a Várhelyig. Útközben a tanösvény látnivalói mellett a tavaly felújított Hármas-forráshoz is kitértek, valamint a Várhely-kilátóból nyíló panorámát is megcsodálták. A déli pihenőnél a vezetőség virággal köszöntötte a hölgyeket. A túra folytatásaként a Tolvaj-árok tanösvényen haladtak tovább, ahol az információs táblák segítségével megismerhették a vidék jellemző élővilágát és a séta közben megcsodálhatták az ébredező természetet.

Összes kép

Sporteredmény

2013. November 25.

A következőkben ifjú karate bajnokunk ifjú Mesics Bertalan legutóbbi eredményeiről számolunk be:
2012. november 10. Eger: Ippon Shobu Karate Magyar Bajnokság, 38 egyesülettel, 300 nevezett versenyzővel. A Sárvári Shotokan Karate Egyesületet Mesics Bertalan képviselte, második kiemeltként indult a VI. korcsoportban, egyéni formagyakorlatban. Minden selejtező mérkőzésén simán nyert, a pontozásos négyes döntőben az aranyéremért folyó harcban 1 tized ponttal végzett az első helyen
2013. május 25-26. Szerbia, Krusevac „2013. évi JKA Korosztályos Európa-bajnokság” A sárvári egyesületből a válogatott Mesics Bertalan csapat kata versenyszámban bronzérmet szerzett.
2013. november 9. Kecskemét a 2013. évi Nyílt Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior és Felnőtt Ippon Shobu Magyar Bajnokság, ahol 273 versenyző küzdött az Ippon Shobu korcsoportos magyar bajnoki címekért. Mesics Bertalan szoros küzdelemben egy tized ponttal lemaradva a bronzérmet szerezte meg.

Összes kép

A 188. hársfa magyar tudományért

2013. November 05.

A magyar tudományt több mint 10 éve november 3-án ünnepeljük, annak emlékére, hogy Széchenyi István 1825-ben e napon ajánlotta fel birtokainak egyévi jövedelmét a „Magyar Tudós Társaság” megalapítására - így jöhetett létre a Magyar Tudományos Akadémia. November 4-én a TAEG Zrt. szervezésében az általa létesített és kezelt Akadémiai Emlékerdőben emlékeztünk meg ezen esemény 188. évfordulójáról, ahol az MTA és az NYME vezetői és a soproni tudományos élet kutatói Prof.Dr. Faragó Sándor, a NYME rektorának és Németh Tamás akadémikus, az MTA főtitkárának köszöntője után elültették a 188.kislevelű hársfát, folytatva a hagyományt, mely szerint az Akadémiai Emlékerdőben mindig annyi élő fa lesz, ahány éves az MTA. A megemlékezés Nagycenken a Széchenyi-mauzóleum kápolnájában folytatódott, ahol Pálinkás József, az MTA elnöke emlékezett meg Széchenyi István érdemeiről és munkásságáról. Az ünnepség a"legnagyobb magyar" sírhelyének koszorúzásával zárult.

1|2|3|4|5|6|7|8|9