Galéria

Összes kép

Kilátóátadás Kópházán

2014. August 11.

Augusztus 10-én vehette birtokba a látogatóközönség az Erdőgazdaság és Kópháza Önkormányzat együttműködésében épült kilátót a kópházi szőlőhegyen. Ez a kilátó a Soproni Parkerdő 10. kilátója. Az átadóünnepség helyszínére közös séta vezetett az új helytörténeti tanösvényen, amely a Kópházán élő horvátok múltját, hagyományait és életét mutatja be. A kilátónál kürtszó mellett Kópháza polgármestere, Grubits Ferenc köszöntötte a látogatókat, majd beszédet mondott Firtl Mátyás országgyűlési képviselő és Dr. Jámbor László, a TAEG Zrt. vezérigazgatója. Németh Antal esperes úr megáldotta a kilátót majd a ünnepélyes szalagátvágás után a kirándulók tamburazene mellett megtekinthették a kilátóból nyíló csodálatos panorámát.
A Mátyás kunyhóban a kópháziak látták vendégül a résztvevőket.

Összes kép

TAEG Zrt. siker a hivatásos vadászok szakmai versenyén 2014.07.24-25. Sasrét

2014. July 29.

Az Országos Magyar Vadászkamara szervezésében kétévente megrendezésre kerülő hivatásos vadász szakmai verseny országos döntőjét ez évben ifj. Kuslits István a TAEG Zrt. munkatársa nyerte. Az országos döntőre ideális körülmények között a Mecsekerdő Zrt. Sasréti vadászházában és környékén került sor. A tizennégy versenyszám teljesítése – a feladatok sokrétűsége és nehézségi foka miatt – az egyébként igen jól felkészült versenyzők számára nagy kihívást jelentett. Az első napi lövészetet versenyzőnk a harmadik helyen zárta, míg a második napon az egyik legegyenletesebb teljesítményt nyújtva – kürtjel felismerésben és a trófea-becslés versenyszámban az első helyen végezve – sikerült megszereznie a győzelmet, s ezzel felülmúlnia a négy évvel ezelőtti második helyezését. Gratulálunk!

Összes kép

Kelta Ünnep 2014

2014. July 09.

Július 5-én zajlott a kelta hagyományokat felelevenítő Kelta Ünnep a parkerdei Várhelyen, az egykori kelta síroknál. A rendezvényen Bánáti László erdészetvezető-helyettes és Dr. Fodor Tamás polgármester megnyitója után különböző programokkal várta az Erdőgazdaság a kicsiket és nagyokat: kelta harcosok és harci játékok, természetismereti túra, kelta zene és tánc, lovaglás és állatsimogató.
A rendezvény késő délután nagy sikerrel zárult.

Összes kép

A felújított Vas hegyi Gloriett kilátó átadása

2014. June 24.

Június 23-án vehette ismét birtokba a látogatóközönség a Gloriette kilátót, amely pontosan 25 éve épült. Az Erdőgazdaság az új tetőszerkezetet és a kilátó teljes szerkezetét saját forrásból újította fel. A kilátó környezete is megszépült: padok, tűzrakóhelyek és szemétgyűjtők kerültek kialakításra. Az ünnepségen a Dr. Jámbor László a TAEG Zrt. vezérigazgatója, Dr. Fodor Tamás polgármester és Dr. Simon István alpolgármester köszöntötte a kilátogató turistákat és fiatalokat, akiket frissítővel vendégeltek meg az átadást követően.

Összes kép

Az OEE 145. Vándorgyűlése

2014. June 22.

Június 13-14-én az Erdőgazdaság volt az Országos Erdészeti Egyesület 145. Vándorgyűlésének házigazdája. A rendezvényen közel 700 fő vett részt szakmai körökből az ország minden tájáról és még a határon túlról is. A megnyitó után a vendégek különböző szakmai programokon vesznek részt a környéken, majd este a közös vacsorát követően baráti találkozóval zárták a napot.
Szombaton a Liszt Központban zajlott az ünnepi közgyűlés, ahol az Egyesület tagjai közösen emlékeztek meg elhunyt erdésztársaikról, a kiemelkedő tevékenységükért díjazott erdész kollégák pedig ünnepélyes keretek között vehették át kitüntetéseiket.

Összes kép

Források Világnapja a Parkerdőben

2014. May 20.

Május 19-én ünnepeltük a "Források Világnapját a Parkerdőben, a Szalamandra-tó melletti Természetbarát forrásnál. Az emléknap kezdeményezője a "Gyerekekkel a Természetért Egyesület" volt, mely hagyományteremtő céllal rendezte meg 2013-ban az első "Források Világnapja" rendezvényt. Tavaly augusztusban a TAEG Zrt. is csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a forrásaink jelentőségére és népszerűsítse azokat. Az Erdőgazdaság egyébként is nagy figyelmet fordít a helyi forrásokra, ebben az évben a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. önkénteseinek munkája nyomán éppen a Fehér Dániel forrás szépült meg, az Erdőgazdaság pedig az Ólom-forrást és környékét fogja felújítani. A rendezvényen a Természetbarát Egyesület tagjai, egyetemisták és bánfalvi családok - szép számmal vettek részt. A forrást és a tavat bemutató előadás mellett piknikkel és friss forrásvízzel vártuk az érdeklődőket.

Összes kép

Önkéntes segítők a Parkerdőben

2014. May 12.

Ebben az évben is felajánlották segítségüket a soproni Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. munkatársai és vezetői, akik május 10-én, szombaton 25 fővel a Fehér Dániel forrás környékének rendbehozását vállalták önkéntes munka keretében. A pihenőben az esőbeálló munkájuk során új festést kapott a forrás mellett taláható padokkal és berendezésekkel együtt. A szorgos munkát a megfáradt kicsik és nagyok jó hangulatú piknikkel zárták az általuk frissen megszépített pihenőhelyen.

Az Erdőgazdaság ezúton is köszöni a résztvevők munkáját és segítségét!

Összes kép

"TeSzedd" akció az Erdőgazdaságnál

2014. May 12.

Az Erdőgazdaság is regisztrált résztvevőként csatlakozott az országos "TeSzedd - Önkéntesen a tiszta Magyarországért" akcióhoz. A program keretében a Pihenőkereszt környékét sikerült a felelőtlenül eldobált szeméttől megtisztítani. Emellett Bánfalva környékén, a Brennbergi pataknál és az Óbrennbergi úton is gyűjtöttük a szemetet. Az akció során mintegy 260 zsáknyi szemét gyűlt össze.

Összes kép

Kárpát-medencei Magyar Erdészdiák Találkozó és Tanulmányút

2014. May 12.

Idén 31. alkalommal került megrendezésre a találkozó, melynek keretében április 28-án Erdőgazdaságunknál töltöttek el egy napot a résztvevő diákok Csapó József, Köveskuti Zoltán és Bánáti László vezetésével. A program során megtekintették a Sopron város jelképének számító Károly-kilátót, az itt található állandó emlékkiállításokat és megismerhették a legfontosabb közjóléti tevékenységeinket. Ezt követően Asztalfőn majd a Hidegvíz-völgyben folytatódott a program. Bemutatásra került a Hidegvíz-völgyi szálalóvágás és erdőrezervátum, valamint a hegyvidéki intercepció- és vízhozam mérési egyetemi kutatásokat is megismertették a diákokkal Dr. Vígh Péter és Dr. Kucsara Mihály tanár urak. A program egy igazán jó hangulatú ebéddel zárult Brennbergbányán.

Összes kép

Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt tanulmányútja

2014. March 24.

A TAEG Zrt meghívására érkezett március 19-én a Soproni Hegységbe a Kisalföldi Erdőgazdaság mintegy 40 fős erdész gárdája, hogy megismerkedhessen a Hegyvidék szakmai és kulturális múltjával, jelenével. Vendégeink közös főhajtással emlékeztek a Károly-kilátó parkolójában felállított „Rongyos-gárda” emlékmű előtt az ágfalvi csaták hőseire, majd tájékoztatást kaptak a Taeg Zrt parkerdei, közjóléti tevékenységéről és a Soproni hegység erdeinek történetéről. Bemutatásra került a Várisi átalakító tömb, egy Új Hermesi bükkös természetes felújító vágás és a Hidegvízvölgyi erdőrezervátum. Brennbergbányán érdekes hely-és kultúrtörténeti bemutatót hallhattunk (szénbányászat, vallás, Szálasi barlang) és megismerhettük a hegyvidéki intercepció- és vízhozam mérési egyetemi kutatási munkákat is. Az intenzív, sokrétű program után közös esti vacsorával, baráti beszélgetéssel zártuk a napot.

Összes kép

Erdők napja a Parkerdőben

2014. March 21.

2012 óta az ENSZ kezdeményezésére minden évben március 21-én ünnepeljük világszerte az
"Erdők napját". Ebből az alkalomból a TAEG másodszor szervezett ünnepi túrát a Parkerdőbe.
A résztvevők - középiskolások, kirándulók és természetjárók - Köveskuti Zoltán erdőgondnok bemutatásában ismerhették meg a Parkerdőben zajló erdőgazdálkodást és erdőművelést, míg Bánáti László erdészetvezető-helyettes a jelentős közjóléti tevékenységről tartott előadást a számukra.
A mintegy 80 fős csapat túrája a Printz-pihenőből indult, a Ciklámen-tanösvényen haladva a Várisi sétaút felé vezetett a tavaszi erdőben. A túra célja a Parkerdő bemutatása mellett a közönség figyelmének felhívása volt az erdők jelentőségére.

Összes kép

Nőnapi kirándulás a Parkerdőben

2014. March 17.

Március 10-én az Erdőgazdaság hölgy dolgozói számára Nőnap alkalmából kirándulást szervezett a Parkerdőbe. A túra a Károly-kilátó parkolójából indult és a Ciklámen tanösvényen haladt egészen a Várhelyig. Útközben a tanösvény látnivalói mellett a tavaly felújított Hármas-forráshoz is kitértek, valamint a Várhely-kilátóból nyíló panorámát is megcsodálták. A déli pihenőnél a vezetőség virággal köszöntötte a hölgyeket. A túra folytatásaként a Tolvaj-árok tanösvényen haladtak tovább, ahol az információs táblák segítségével megismerhették a vidék jellemző élővilágát és a séta közben megcsodálhatták az ébredező természetet.

1|2|3|4|5|6|7|8|9