Galéria

Összes kép

A felújított Hármas-forrás átadása

2013. October 07.

Október 4-én délután került sor a felújított Hármas-forrás átadására a Parkerdőben. Az ünnepségen számos kiránduló mellett a turista egyesület tagjai és egyetemisták vettek részt.
Dr. Jámbor László köszöntője után Bánáti László mutatta be néhány szóban a forrásokat, majd Sopron Megyei Jogú Város képviseletében Mágel Ágost önkormányzati képviselő köszöntő szavai után a kirándulóközönség birtokba vehette a megújult forrást. Ezután a látogatókat a közeli esőbeállóban vendégeltük meg.
A felújítás során a forrás új foglalatot és emléktáblát kapott, az ide vezető lépcsők is megújultak és megszépült a forrás környezete. A forrást a Ciklámen tanösvényen információs tábla jelöli.

Összes kép

Segítő önkéntesek a Brennbergi-autóspihenőben

2013. September 30.

Szeptember 28-án a HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. munkatársai a társadalmi felelősségvállalás jegyében - ebben az évben már második alkalommal - végeztek példaértékű önkéntes munkát a soproni Parkerdőben. A vállalat munkatársai ajánlották fel segítségüket és a Brennbergi-autóspihenőben lefestették a bejárót, az esőbeállót és a környező objektumokat.

Köszönjük munkájukat, melynek nyomán ismét megszépült a pihenő és amellyel az Erdőgazdaság mellett az ide érkező kirándulóknak és látogatóknak szereztek örömet.

Összes kép

Fürtös bodza - tanösvény avatása

2013. September 25.

Az Európai Együttműködés Napján (szept. 21.) került sor a Soproni–hegység legújabb tanösvényének ünnepélyes avatására. A tanösvény kialakítására a „PaNaNet–Burgenlandi és Nyugat-dunántúli természetvédelmi területek hálózata” projektben az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával került sor, a Fertő-Hanság NP Igazgatóság, TAEG Zrt. és az OEE Soproni csoportja közreműködésével. A tanösvény Asztalfőtől Ágfalváig 10 állomáson, tablókon keresztül mutatja be a Soproni-hegység növény- és állatvilágát, geológiáját, vízrajzát, erdeit. A mintegy 100 fős lelkes turista, természetbarát, erdész előtt mondta el köszöntőjét Reischl Gábor (FHNPI), Dr. Jámbor László (TAEG Zrt), Dr. Kárpáti László (OEE Soproni Csoport), Dr. Horváth Csaba (soproni VÁTI) és Kurt Fischer (Rosalia-Kogelberg NP). Ezután végigjártuk a 8 km-s tanösvényt, amelynek tablóit Fersch Attila (FHNPI) mutatta be, majd az ágfalvi végállomásnál a résztvevőket ízletes vadpörkölt várta.

Összes kép

MTB pályaavató

2013. September 18.

Szeptember 15-én, vasárnap MTB pályaavató piknikre várták a rendezők az érdeklődőket, ahol az immár teljes hosszában jelölt 11 km hosszú hegyi kerékpárpályát ismerhették meg és próbálhatták ki a kerékpárosok. A program 9.30-kor kezdődött a Lővér kemping kijáratánál. A rendezvényen a sportolók mellett amatőr kerékpárosok, gyerekek és felnőttek próbálták ki magukat a pálya új szakaszain. A rendezők csokoládéval, ásványvízzel és a Parkerdőről szóló kiadványcsomaggal jutalmazták a résztvevőket.

Összes kép

A "Kilátó Napja" ünnepség

2013. September 18.

Szeptember 14-én, szombaton 10:30-kor kezdődött az idei "Kilátó Napja" ünnepség a soproni Parkerdőben a Károly-kilátónál. Az ünnepséget a Soproni Városszépítő Egyesület és a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. közösen rendezte.
Az őszies időben az eseményre kilátogatókat Dr. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke köszöntötte, míg az ünnepi beszédben Dr. Tóth Imre, a Soproni Múzeum igazgatójának gondolatai hangzottak el természeti és emberi gazdaságról, az ismeret és megőrzés fontosságáról. Ezt követően Dr. Jámbor László, a TAEG Zrt. vezérigazgatója és Dr. Józan Tibor mondott köszönetet Andrássy Péternek, Bíró Györgynek, Papp Andrásnak és Bánáti Lászlónak a kilátónál már több mint egy évtizede végzett kiemelkedő és elismert munkájukért. Az ünnepi beszéd után a látogatók Taschner Kurt, soproni borász borbemutatóján és borkóstolón vehettek részt.

Összes kép

A Ház-hegyi kilátó átadó ünnepsége

2013. September 13.

Szeptember 11-én délután adták át az új Ház-hegyi kilátót Ágfalván. A régi kilátó helyén épült új kilátó a TAEG Zrt. beruházásaként valósult meg.
Az ünnepség résztvevői fél 4-kor találkoztak Ágfalván, ahonnan gyalogtúrával érkeztek meg az új kilátóhoz. Az ünnepség a vadászkürtösök műsorával kezdődött. A résztvevők az ágfalvi Morgenröte énekkar előadást hallgathatták meg, amit Dr. Jámbor László, a TAEG Zrt. vezérigazgatójának köszöntője követett. Az avatóbeszédet Firtl Mátyás, országgyűlési képviselő mondta, majd Kovács Ferenc köszöntője után átadták a kilátót, így az ünnepségre szép számban érkezett látogatók - iskolások, túrázok és érdeklődők - rögtön birtokba vehették az építményt. A kilátóból pompás kilátás nyílik Ágfalvára, a Soproni-hegységre, a szomszédos osztrák falvakra és a somfalvi síkságra.

Összes kép

A felújított Károly-kilátó parkoló átadása

2013. September 05.

Szeptember 4-én került sor a felújított parkoló ünnepélyes átadására a Károly-kilátónál. A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. beruházásának eredményeként buszforduló és parkolóhelyek kerültek kialakításra, javították az útburkolatot és megszépült a parkoló környezete is.

Összes kép

Kelta Nap

2013. July 26.

Július 20-án zajlott a Parkerdőben, a Várhelyen a Kelta Ünnep. A látogatókat a kelták egykori földváránál harcosok és druidák várták. A vadászkürtös megnyitó és a kelta bárd történetei után, íjászaton, és igazi kelta harcban tehették magukat próbára a látogatók. Az állatsimogató és kézműves foglakozás is nagy sikert aratott, miközben vérpezsdítő kelta-ír zene hangzott fel az erdőben a közönség nagy örömére

Összes kép

A felújított Szalamandra-tavi pihenő átadása

2013. August 08.

A Tanulmányi Erdőgazdaság 2013. júniusában esőbeállóval, a tó alatt és felett lévő tűzrakóhelyek és a hozzájuk tartozó asztal-pad garnitúrák és a pihenőhelyhez vezető út felújításával, valamint a forrás környezetének rendbetételével tette még komfortosabbá a kirándulóhelyet.

Összes kép

Felújított Zenepavilon átadása

2013. August 07.

Az erdőgazdaság 2013 júniusában 2,5 millió forintból felújította a pavilon épületét, az itt található sétautakat, padokat, az elöregedett és veszélyes fákat visszavágták, szemétgyűjtőket helyeztek el. A Soproni Városvezetés pedig azt vállalta, hogy a nyári időszakban minden vasárnap fellépési lehetőséget biztosít különböző zenekaroknak, művészeti együtteseknek

Összes kép

A felújított kecskehegyi kilátó avatása

2013. August 27.

Április 27-én volt a Kecskehegyi-kilátó átadása. A csodálatos természeti adottságokkal rendelkező Soproni-hegyvidék és a Fertő tavat övező dombok bővelkednek a turisztikai látnivalókban. Ezek között kiemelkedő helyet foglalnak el a kilátók. Azon túlmenően, hogy gyönyörködhetünk róluk a környező panorámában, fontos kirándulási célpontnak is tekinthetők. Nincs még egy olyan hely Magyarországon, ahol viszonylag ilyen kis területen ennyi kilátóval találkozhat az erdőjáró. A TAEG Zrt. a kezelésében lévő parkerdő kilátóinak karbantartását, illetve szükség szerinti felújítását kiemelt feladatnak tekinti. Ezen program keretében került sor a Szárhalomban lévő felújított Kecskehegyi-kilátó átadására. Az ünnepségen megjelent nagyszámú közönségnek Dr. Jámbor László az erdőgazdaság vezérigazgatója mutatta be a soproni kilátókról nemrégiben készült kiadványt, mely összefoglalja a nyolc kilátó történetét és tartalmazza azok GPS koordinátáit és ajánlott turista útvonalait.

Összes kép

Kikelet családi túra - Ciklámen tanösvény

2013. August 27.

Április 6-án került megrendezésre a "Kikelet családi túra" a Parkerdőben. Az országban elsőként létrehozott tanösvény kiindulópontja a Lővér Szálló, innen kényelmes úton haladhatnak tovább a Deák-kút, majd a Károly-magaslati parkoló irányába. Tovább menve elérhetik a Hét bükkfát, a 2700 éves Halstatt kori temetőt (halomsírok), amely után az ösvény bevezet Európa egyik legmagasabb sáncrendszerrel körülvett kora vaskori földvárába. Itt áll a Várhely-kilátó. Távolabb feltűnik a festői fekvésű Sopronbánfalva, ahol a 8600m hosszú Ciklámen tanösvény véget ér.

1|2|3|4|5|6|7|8|9