Galéria

Összes kép

Finn erdészek szakmai tanulmányútja

2013. October 29.

Október 25-én finn erdészek érkeztek hozzánk szakmai tanulmányútjuk keretében, azzal a céllal, hogy a városi erdők gondozásáról és kezeléséről szerezzenek tapasztalatokat. Megtekintették a Páneurópai Piknik Emlékhelyet és az Akadémiai Emlékerdőt, mely különösen elnyerte tetszésüket. Ezután a hegyvidéken a parkerdőben folyó erdőgazdálkodásunkról szóló előadáson és bemutatón vettek részt, a Károly-kilátónál - a parkerdő egyik legfontosabb turisztikai centrumánál - közjóléti és a látogatóközönséget szolgáló tevékenységünket mutattuk be számukra. A kilátó emlékkiállításainak megtekintése után a kilátó nyújtotta panorámát csodálhatták meg vendégeink. A parkerdőben tett rövid séta után vendégül láttuk az erdészeket, akik ezután Ausztriában folytatták tanulmányútjukat .

Összes kép

Sopron Tájegységi Vadásszövetség Küldöttközgyűlése és Vadásznapja

2013. October 14.

Október 13-án tartotta a Sopron Tájegységi Vadászszövetség éves rendes Közgyűlését. Ezt követte a Tájegységi Vadászok Napja rendezvénye a Júlia úti vadászháznál. A közgyűlésen megjelent küldöttek meghallgatták Dr. Jámbor László szövetségi elnök beszámolóját, majd ezt követően Pechtol Jánostól, a Védegylet ügyvezető elnökétől az egész vadásztársadalom érdeklődésére számot tartó ügyek állásáról. A közgyűlést követően a Vadásznapot a Lőver Vadászkürt Együttes köszöntője után Dr. Jámbor László és Pintér Csaba "megyei fővadász" köszöntő beszédét követően 5 vadászterület mutatta be idei trófeáit. A megjelent mintegy 270 látogató ezt követően vadból és halból készült ételeket kóstolhatott és kötetlen baráti programmal használta ki gyönyörű időjárás adta lehetőségeket.

Összes kép

Trófeaszemle

2013. October 13.

Október 12-én immáron 8. alkalommal került sor a TAEG Zrt-nél 2013 bőgési idényben elejtett gímtrófeák szemléjére a Júlia úti vadászháznál.
A Soproni Lőver Vadászkürt Együttes megnyitóját követően Dr. Jámbor László TAEG Zrt. vezérigazgatója és Pechtol János az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára köszöntötte a megjelent vendégeket - vadászokat és látogatókat - akik ezután megtekinthették az idei szezon 79 kiállított trófeáját. A bemutatót ebéd követte, majd a sikeres vadászok örömmel vitték haza trófeájukat.

Összes kép

A felújított Hármas-forrás átadása

2013. October 07.

Október 4-én délután került sor a felújított Hármas-forrás átadására a Parkerdőben. Az ünnepségen számos kiránduló mellett a turista egyesület tagjai és egyetemisták vettek részt.
Dr. Jámbor László köszöntője után Bánáti László mutatta be néhány szóban a forrásokat, majd Sopron Megyei Jogú Város képviseletében Mágel Ágost önkormányzati képviselő köszöntő szavai után a kirándulóközönség birtokba vehette a megújult forrást. Ezután a látogatókat a közeli esőbeállóban vendégeltük meg.
A felújítás során a forrás új foglalatot és emléktáblát kapott, az ide vezető lépcsők is megújultak és megszépült a forrás környezete. A forrást a Ciklámen tanösvényen információs tábla jelöli.

Összes kép

Segítő önkéntesek a Brennbergi-autóspihenőben

2013. September 30.

Szeptember 28-án a HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. munkatársai a társadalmi felelősségvállalás jegyében - ebben az évben már második alkalommal - végeztek példaértékű önkéntes munkát a soproni Parkerdőben. A vállalat munkatársai ajánlották fel segítségüket és a Brennbergi-autóspihenőben lefestették a bejárót, az esőbeállót és a környező objektumokat.

Köszönjük munkájukat, melynek nyomán ismét megszépült a pihenő és amellyel az Erdőgazdaság mellett az ide érkező kirándulóknak és látogatóknak szereztek örömet.

Összes kép

Fürtös bodza - tanösvény avatása

2013. September 25.

Az Európai Együttműködés Napján (szept. 21.) került sor a Soproni–hegység legújabb tanösvényének ünnepélyes avatására. A tanösvény kialakítására a „PaNaNet–Burgenlandi és Nyugat-dunántúli természetvédelmi területek hálózata” projektben az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával került sor, a Fertő-Hanság NP Igazgatóság, TAEG Zrt. és az OEE Soproni csoportja közreműködésével. A tanösvény Asztalfőtől Ágfalváig 10 állomáson, tablókon keresztül mutatja be a Soproni-hegység növény- és állatvilágát, geológiáját, vízrajzát, erdeit. A mintegy 100 fős lelkes turista, természetbarát, erdész előtt mondta el köszöntőjét Reischl Gábor (FHNPI), Dr. Jámbor László (TAEG Zrt), Dr. Kárpáti László (OEE Soproni Csoport), Dr. Horváth Csaba (soproni VÁTI) és Kurt Fischer (Rosalia-Kogelberg NP). Ezután végigjártuk a 8 km-s tanösvényt, amelynek tablóit Fersch Attila (FHNPI) mutatta be, majd az ágfalvi végállomásnál a résztvevőket ízletes vadpörkölt várta.

Összes kép

MTB pályaavató

2013. September 18.

Szeptember 15-én, vasárnap MTB pályaavató piknikre várták a rendezők az érdeklődőket, ahol az immár teljes hosszában jelölt 11 km hosszú hegyi kerékpárpályát ismerhették meg és próbálhatták ki a kerékpárosok. A program 9.30-kor kezdődött a Lővér kemping kijáratánál. A rendezvényen a sportolók mellett amatőr kerékpárosok, gyerekek és felnőttek próbálták ki magukat a pálya új szakaszain. A rendezők csokoládéval, ásványvízzel és a Parkerdőről szóló kiadványcsomaggal jutalmazták a résztvevőket.

Összes kép

A "Kilátó Napja" ünnepség

2013. September 18.

Szeptember 14-én, szombaton 10:30-kor kezdődött az idei "Kilátó Napja" ünnepség a soproni Parkerdőben a Károly-kilátónál. Az ünnepséget a Soproni Városszépítő Egyesület és a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. közösen rendezte.
Az őszies időben az eseményre kilátogatókat Dr. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke köszöntötte, míg az ünnepi beszédben Dr. Tóth Imre, a Soproni Múzeum igazgatójának gondolatai hangzottak el természeti és emberi gazdaságról, az ismeret és megőrzés fontosságáról. Ezt követően Dr. Jámbor László, a TAEG Zrt. vezérigazgatója és Dr. Józan Tibor mondott köszönetet Andrássy Péternek, Bíró Györgynek, Papp Andrásnak és Bánáti Lászlónak a kilátónál már több mint egy évtizede végzett kiemelkedő és elismert munkájukért. Az ünnepi beszéd után a látogatók Taschner Kurt, soproni borász borbemutatóján és borkóstolón vehettek részt.

Összes kép

A Ház-hegyi kilátó átadó ünnepsége

2013. September 13.

Szeptember 11-én délután adták át az új Ház-hegyi kilátót Ágfalván. A régi kilátó helyén épült új kilátó a TAEG Zrt. beruházásaként valósult meg.
Az ünnepség résztvevői fél 4-kor találkoztak Ágfalván, ahonnan gyalogtúrával érkeztek meg az új kilátóhoz. Az ünnepség a vadászkürtösök műsorával kezdődött. A résztvevők az ágfalvi Morgenröte énekkar előadást hallgathatták meg, amit Dr. Jámbor László, a TAEG Zrt. vezérigazgatójának köszöntője követett. Az avatóbeszédet Firtl Mátyás, országgyűlési képviselő mondta, majd Kovács Ferenc köszöntője után átadták a kilátót, így az ünnepségre szép számban érkezett látogatók - iskolások, túrázok és érdeklődők - rögtön birtokba vehették az építményt. A kilátóból pompás kilátás nyílik Ágfalvára, a Soproni-hegységre, a szomszédos osztrák falvakra és a somfalvi síkságra.

Összes kép

A felújított Károly-kilátó parkoló átadása

2013. September 05.

Szeptember 4-én került sor a felújított parkoló ünnepélyes átadására a Károly-kilátónál. A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. beruházásának eredményeként buszforduló és parkolóhelyek kerültek kialakításra, javították az útburkolatot és megszépült a parkoló környezete is.

Összes kép

Kelta Nap

2013. July 26.

Július 20-án zajlott a Parkerdőben, a Várhelyen a Kelta Ünnep. A látogatókat a kelták egykori földváránál harcosok és druidák várták. A vadászkürtös megnyitó és a kelta bárd történetei után, íjászaton, és igazi kelta harcban tehették magukat próbára a látogatók. Az állatsimogató és kézműves foglakozás is nagy sikert aratott, miközben vérpezsdítő kelta-ír zene hangzott fel az erdőben a közönség nagy örömére

Összes kép

A felújított Szalamandra-tavi pihenő átadása

2013. August 08.

A Tanulmányi Erdőgazdaság 2013. júniusában esőbeállóval, a tó alatt és felett lévő tűzrakóhelyek és a hozzájuk tartozó asztal-pad garnitúrák és a pihenőhelyhez vezető út felújításával, valamint a forrás környezetének rendbetételével tette még komfortosabbá a kirándulóhelyet.

1|2|3|4|5|6|7|8|9