Galéria

Összes kép

Kelta Nap

2013. July 26.

Július 20-án zajlott a Parkerdőben, a Várhelyen a Kelta Ünnep. A látogatókat a kelták egykori földváránál harcosok és druidák várták. A vadászkürtös megnyitó és a kelta bárd történetei után, íjászaton, és igazi kelta harcban tehették magukat próbára a látogatók. Az állatsimogató és kézműves foglakozás is nagy sikert aratott, miközben vérpezsdítő kelta-ír zene hangzott fel az erdőben a közönség nagy örömére

Összes kép

A felújított Szalamandra-tavi pihenő átadása

2013. August 08.

A Tanulmányi Erdőgazdaság 2013. júniusában esőbeállóval, a tó alatt és felett lévő tűzrakóhelyek és a hozzájuk tartozó asztal-pad garnitúrák és a pihenőhelyhez vezető út felújításával, valamint a forrás környezetének rendbetételével tette még komfortosabbá a kirándulóhelyet.

Összes kép

Felújított Zenepavilon átadása

2013. August 07.

Az erdőgazdaság 2013 júniusában 2,5 millió forintból felújította a pavilon épületét, az itt található sétautakat, padokat, az elöregedett és veszélyes fákat visszavágták, szemétgyűjtőket helyeztek el. A Soproni Városvezetés pedig azt vállalta, hogy a nyári időszakban minden vasárnap fellépési lehetőséget biztosít különböző zenekaroknak, művészeti együtteseknek

Összes kép

A felújított kecskehegyi kilátó avatása

2013. August 27.

Április 27-én volt a Kecskehegyi-kilátó átadása. A csodálatos természeti adottságokkal rendelkező Soproni-hegyvidék és a Fertő tavat övező dombok bővelkednek a turisztikai látnivalókban. Ezek között kiemelkedő helyet foglalnak el a kilátók. Azon túlmenően, hogy gyönyörködhetünk róluk a környező panorámában, fontos kirándulási célpontnak is tekinthetők. Nincs még egy olyan hely Magyarországon, ahol viszonylag ilyen kis területen ennyi kilátóval találkozhat az erdőjáró. A TAEG Zrt. a kezelésében lévő parkerdő kilátóinak karbantartását, illetve szükség szerinti felújítását kiemelt feladatnak tekinti. Ezen program keretében került sor a Szárhalomban lévő felújított Kecskehegyi-kilátó átadására. Az ünnepségen megjelent nagyszámú közönségnek Dr. Jámbor László az erdőgazdaság vezérigazgatója mutatta be a soproni kilátókról nemrégiben készült kiadványt, mely összefoglalja a nyolc kilátó történetét és tartalmazza azok GPS koordinátáit és ajánlott turista útvonalait.

Összes kép

Kikelet családi túra - Ciklámen tanösvény

2013. August 27.

Április 6-án került megrendezésre a "Kikelet családi túra" a Parkerdőben. Az országban elsőként létrehozott tanösvény kiindulópontja a Lővér Szálló, innen kényelmes úton haladhatnak tovább a Deák-kút, majd a Károly-magaslati parkoló irányába. Tovább menve elérhetik a Hét bükkfát, a 2700 éves Halstatt kori temetőt (halomsírok), amely után az ösvény bevezet Európa egyik legmagasabb sáncrendszerrel körülvett kora vaskori földvárába. Itt áll a Várhely-kilátó. Távolabb feltűnik a festői fekvésű Sopronbánfalva, ahol a 8600m hosszú Ciklámen tanösvény véget ér.

Összes kép

Tőzikés - Nőnapi Túra

2013. August 27.

Március 9-én tartottuk a Nőnapi Túránkat Csáfordjánosfán a Tőzikésben.
Az erdőgazdaságnál az első természetvédelmi terület a 21 hektár nagyságú Csáfordjánosfai erdő volt, melynek védetté nyilvánítására 1955-ben került sor. A Csáfordjánosfai tőzikés ma is egyedülálló természeti érték, minden év tavaszán rengeteg kiránduló keresi fel a területet, ahol a Tőzike-Tanösvényen végighaladva megismerhetik a terület növény- és állatvilágát és gyönyörködhetnek az erdőt borító tőzike-virágszőnyegben.

1|2|3|4|5|6|7|8|9