Szervezeti egységek

A TAEG TANULMÁNYI ERDŐGAZDASÁG ZRT. szervezeti felépítése megtekinthető itt.

Központ/Igazgatóság

Az erdőgazdaság központja 1983-ban költözött ki a Templom utca 4. szám alatti, egykori Esterházy palotából – helyet adva az ott kialakított Erdészeti múzeumnak - a jelenlegi helyére, a Honvéd u. 1. szám alatti épületbe. A központ feladata az erdőgazdaság tevékenységének irányítása és ellenőrzése. Mellette kapcsolatot tart az illetékes hatóságokkal és biztosítja a termelő egységek számára a működéshez szükséges pénzügyi –számviteli feltételeket is.

Vezérigazgató: Dr. Jámbor László

Vezérigazgató helyettes: Kiss József

Vezérigazgató helyettes: Ábrahám István

Gazdasági igazgató: Takács Tibor

Cím: 9400 Sopron, Honvéd u. 1.
Telefon: 0699-506-810
E-mail: titkarsag@taegrt.hu

Soproni Erdészet

A kezelésébe tartozó 7448 ha terület változatos domborzati, termőhelyi és állományviszonyokat takar. Területe az Alpok aljához tartozó Soproni hegyvidékből a Fertő-menti dombsorokon át Nagycenk térségében simul bele a Kisalföldbe. Erdeiben így a bükkösök, gyertyános tölgyesek, cseres –tölgyesek mellett – bár az elmúlt évtizedek jelentős szú károsításai miatt megcsappanva – de találhatunk még lucfenyveseket is. Az erdészet feladatai nem csak az állományviszonyai miatt sokrétűek. Az erdőgazdaság alapítói okiratában rögzített feladata, a soproni oktatási intézmények oktatási és kutatási igényeinek kiszolgálása zömében ezt az erdészetet terheli.

Erdészetvezető: Csapó József
Erdőgondnok /hegyvidéki terület/: Köveskuti Zoltán
Erdőgondnok /dombvidéki rész/: Kovács János

Cím: 9400 Sopron, Tómalom sor 1.
Telefon: 0699-311-142
E-mail: soprerd@taegrt.hu

Síkvidéki Erdészet

Az erdészet a Pereszteg vonalától délre, a 86-os főútvonal menti Vámoscsalád – Vasegerszeg községhatárral bezárólag elterülő, összesen 10 115 ha többnyire sík területen gazdálkodik. Az erdőterület tömbös elhelyezkedésű, jellemző természetes erdőtársulások a gyertyános- tölgyesek, valamint a cseres-tölgyesek. Jelentős a területen - elsősorban az erdőtelepítésekből származó - kocsányos tölgyesek, erdeifenyvesek és az akácosok aránya is. Az erdészet területének számottevő részén a nagyon gyenge termőképességű ún.  „cseri talajok” találhatóak. Erdei zömében fatermesztési rendeltetésűek. Az erdészet kezelésében mindössze 25,9 ha védett terület található, a Natura 2000 terület cca. 2 000 ha. Az erdőgazdálkodási feladatok mellett az erdészet 13 890 ha-on látja el a vadgazdálkodói feladatokat is, melynek érdekében mintegy 350-400 ha mezőgazdasági művelést is végez.

Erdészetvezető: Zsirai Péter
Erdészetvezető helyettes: Mesics Bertalan

Cím: 9374 Iván, Rákóczi sor 17.
Telefon: 0699-542-100
E-mail: sikvidek@taegrt.hu

 

Fafeldolgozó Üzem

Sopronban a Fafeldolgozó Üzemben (17 ha) koncentrálódik a társaság teljes fafeldolgozása (fűrészáru-termelés, asztalos ipari termékek gyártása) tranzit fűrészáru kereskedelem, egyéb faipari termékek (csomagoló anyagok, egyedi raklapok, üvegládák) gyártása. A Fafeldolgozó Üzem foglalkozik faházgyártással, valamint önálló márkanéven - Lignova készházak -  gyárt és forgalmaz könnyűszerkezetes lakóházakat. 

Üzemvezető: Kurucz Ferenc
Fafeldolgozási termelés vezető: Móricz Róbert
Készház-faház üzletág vezető: Egyházi András
 
Cím: 9400 Sopron, Terv u.4.
Tel.: 99/314-570
E-mail: furesz@taegrt.hu, info@lignova.hu