ERDŐ HÁZA Ökoturisztikai Látogatóközpont 

Az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpontot a Magyar Természetjáró Szövetség konzorciumi vezetésében és a Magyar Turisztikai Ügynökség partnerségével hozták létre azzal a céllal, hogy bemutassuk az erdei ökoszisztéma értékeit.

A hamisíthatatlan erdei élményt magába sűrítő bemutatóterem és a rejtett életet élő hazai vadfajokat bemutató kültéri parkosított terület oktatási célok megvalósulását is szolgálja a közel két hektáros területen. A látogatóközpont tükrözi a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. jelmondatát: “Oktatással a természet oldalán”.

A főépület termei interaktív eszközökkel felszereltek, amelyek az erdei életközösséget részleteiben szemléltető  kiállítással együtt, felejthetetlen élményt nyújtanak a látogatóknak. A hatalmas édesvízi akváriumok egyike a büféből is jól látható.

A büfé fedett teraszát a kültéri bemutatótérrel fahíd-sétány kapcsolja össze, amelyről kényelmesen megismerhetők Magyarország vadon élő nagyvadfajai, mint a dám és gímszarvasok, őzek, muflonok,  vaddisznók és számos  apróvadfaj.

A Soproni-hegység Muck (522 m) magaslata a várostól DNy-i irányban helyezkedik el. A Károly-magaslati parkolótól közúton (3 km) és több turistaúton is elérhető.

Fedezze fel az erdő kincseit! Egyedülálló erdőélmény mindenkinek!

 

Felhívjuk látogatóink tisztelt figyelmét, hogy az Erdő Háza rendezvényein marketing céllal kép- és hangfelvétel készül, amelyhez a jegyvásárlással és belépéssel hozzájárulnak.

NYITVATARTÁS

Január, Február 9:00-16:00 óra (Hétfőnként ZÁRVA / Mondays CLOSED)

Március 9:00-17:00 óra

Április 9:00-18:00 óra

Május, Június, Július, Augusztus, Szeptember 9:00-19:00 óra

Október 9:00-18:00 óra

November, December 9:00-16:00 óra (Hétfőnként ZÁRVA / Mondays CLOSED)

Figyelem! A jegypénztár a nyitvatartási idő utolsó 30 percében már nem értékesít belépőjegyet!

December 24-26. és január 1-én ZÁRVA!

Kisvonattal az Erdő Házába

A soproni erdők felfedezése már útközben, a Soproni Parkerdőbe lépve elkezdődik. A vonatból gyönyörű látvány tárul az utazó elé, az erdő minden kanyarban új arcát mutatja, amíg a Récényi út kanyarulatain az utazó kényelmesen felér a Muck-ra a Soproni Kisvonattal.

Erdő Háza Sopron CAM

Pin It on Pinterest