Károly-magaslati Ökoturisztikai Látogatóközpont

Az intenzív parkerdő kirándulóhelyei közül a legismertebb és leglátogatottabb a város második jelképévé vált Károly-kilátó és környéke. A kilátó lábánál épült múzeummal egy olyan komplexum áll az idelátogató vendégek rendelkezésére, amely szépségével, természeti és kulturális értékeivel, kínálatával az országban is egyedülálló centruma a parkerdőnek.

Vadászati Múzeum

Dr. Kőhalmy Tamás erdőmérnök, vadbiológus, a Soproni egyetem egyetemi tanára, a Vadgazdálkodási Intézet első igazgatójának nevét viseli a Vadászati Múzeum. Az épület földszintjén lévő erdei büfé mellett elsősorban a gyerekeket célzó interaktív tárlatot láthatnak a látogatók a parkerdő állat – és növényvilágáról.
A felső emelet a vadászaté: itt látható a Kőhalmy-hagyaték.

A kiállítás összeállításánál arra törekedtünk, hogy ne csak szakmai, hanem személyes is legyen, ezt a célt erősítik a professzor úr tárgyai, bútorai is, melyeket a családtól kaptunk. Emelett látható a vadászati és vadgazdálkodási tárlat képekkel, fotókkal, preparátumokkal ahol számítógépek, kijelzők is segítik a tájékozódást. A pinceszinten egy ötven négyzetméteres vetítőtermet alakítottunk ki, itt az előadások, filmek megtekintése mellett a falakon különböző technikákkal elkészített plakátok mutatják be a Soproni Parkerdőt. A kiállítás anyagait úgy állítottuk össze, hogy a kisgyermekektől egészen az idősekig mindenki számára érdekes legyen. A sok interaktív játék és ismeretterjesztő eszköz beépítésével elsősorban a gyerekeknek kívántunk kedvezni. Az Erdőgazdaság arra törekszik, hogy a fiatalok természetszeretetre nevelésében az eddigieknél még nagyobb szerepet vállaljon, ennek egyik bázisa a Vadászati Múzeum.

Erdei Büfé

A város egyetlen erdei büféje idili környezetben várja a felfrissülni vágyó kirándulókat, erdőjárókat hideg-meleg italokkal, melegszendviccsel, udvarias kiszolgálással és baráti árakkal.
Erdei Büfé a Facebook-on!

Nyitvatartás

  • November, December, Január, Február 9:00-16:00 óra
  • Március 9:00-17:00 óra
  • Április 9:00-18:00 óra
  • Május, Június, Július, Augusztus 9:00-20:00 óra
  • Szeptember 9:00-19:00 óra
  • Október 9:00-18:00 óra

Megközelítés, parkolási lehetőség:

A múzeum a Károly-magaslaton, a Károly-kilátó szomszédságában található.

Parkolási lehetőség autók és buszok részére a Károly-kilátó parkolójában van, innen a múzeum csak gyalogosan és kerékpárral (aszfaltos úton) közelíthető meg. Figyelem, területre lóval tilost behajtani!

Elérhetőségek:

Erdei Büfé: 06-99-900-062

Észrevétel, információ: 06-99-506-810 vagy titkarsag@taegrt.hu

Elérhetőségek:

Erdei Büfé: 06-99-900-062

Észrevétel, információ: 06-99-506-810 vagy titkarsag@taegrt.hu

Pin It on Pinterest