Tűzifaprogram

Tűzifaprogram

 

A tűzifaprogram 2022. szeptember 19-én, a Kormány 355/2022. (IX.19.) számú rendelete alapján lépett életbe az állami erdőgazdaságoknál. Az egyes társaságok működési területéhez tartozó települések listája itt érhető el:

868105ceb335454d27b0591ce87c8f3.pdf (kormany.hu)

A Soproni Egyetemért Alapítvány tulajdonában lévő TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. is közreműködik a magyar kormány által meghirdetett tűzifaprogramban. Ennek megfelelően az állami erdőgazdaságokhoz hasonlóan a részvénytársaság működési területén élő lakosságot a hatóságilag maximált árú tűzifával folyamatosan kiszolgálja.

Technikai tudnivalók:

  • Kedvezményes áron a magyar lakcímkártyával rendelkező magánszemélyek vásárolhatnak tűzifát a lakcímkártyájuk bemutatásával. A felhasználási hely az igénylő lakcímét igazoló lakcímkártyán feltüntetett, címadatokkal megjelölt hatályos tartózkodási hely, vagy ennek hiányában lakóhely.
  • elsősorban az illetékességi területünkön élőket szolgáljuk ki, akik még 2022. május 1. óta nem vásároltak erdőgazdaságtól tűzifát. Ennek ellenőrzése a rendelkezésünkre álló adatbázisok és a lakcímkártya alapján történik meg.
  • háztartásonként maximum 10 erdei köbméter tűzifa vásárolható kedvezményes áron.
  • A kedvezményes áron vásárolható 10 erdei köbméteres mennyiségbe beleszámít az állami erdőgazdaságoknál és a TAEG Zrt.-nél 2022. május 1. után vásárolt tűzifa mennyisége is.
  • a tűzifa szállításának a díját az ár nem tartalmazza.
  • az átvételi pontról a háztartásig történő elszállításról, illetve a fa feldolgozásáról a vásárlónak kell gondoskodnia. Igény esetén a szállítás megszervezésében az erdészet munkatársai tudnak segíteni.
  • A programban átlagosan 1 méter vagy annak többszöröse szerinti hosszúságú darabokra vágott feldolgozatlan hengeres faanyag vásárolható.
  • A befizető helyeken lehet megrendelni a fát és befizetni az egységes, maximált árat. A kedvezményes áron vásárolt tűzifát a vásárlók kizárólag az erdőgazdaság által meghatározott helyen és módon vehetik át.
  • Megkereséseiket munkaidőben tudjuk fogadni.

A termelések megkezdődtek, a megrendelt tűzifa folyamatosan, az adott erdőgazdaság által a vásárláskor jelzett ütemezésben vehető át.

Az erdészetek kiemelt prioritásként kezelik, és folyamatosan teljesítik a lakosság megrendeléseit.

A fűtési időszakra elegendő, fenntartható gazdálkodásból származó tűzifa áll az ország rendelkezésére.

man_erdogazdalkodas_fa_rakodas

Pin It on Pinterest