ERDŐK VILÁGNAPJA

2021. március 21.

2021-ben az Erdők Világnapja arra hívja fel a figyelmet, hogy az erdők megőrzése az egész világon az egészségünk és társadalmi jólétünk alapját jelenti. Az erdőkkel egy egészségesebb és jobb világot teremtünk saját magunk és az utánunk következő generációk számára. Amíg a világban a legtöbb helyen az erdők fogyása ellen kell küzdeni, addig Magyarországon egy évszázada folyamatosan nő az erdőterület, ami az utóbbi két évben az Országfásítási Programmal új lendületet kapott. A magyar erdőgazdálkodók munkájának eredménye több mint 2 millió hektár élő erdő, az ország területének több mint egyötöde. Ezek az erdők az embereket szolgálják: 

• biztosítják az ország faellátását;
• tulajdonosaiknak megélhetést jelentenek;
• közben megőrzik a természetes és egészséges környezetet;
• védenek a klímaváltozás hatásai ellen;
• és egészséges kikapcsolódásra adnak lehetőséget.

2020-as évben a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. munkatársaival:

• 7 hektár új erdőt telepítettünk és további 13 hektár terület került előkészítésre, amellyel hozzájárulunk Magyarország erdőterületeinek folyamatos gyarapításához.

• Egy év alatt közel 1200 m3 hulladékot gyűjtöttünk össze és szállítottunk el az általunk kezelt erdőkből. 2020-ban 25 db illegális hulladékkal szennyezett helyszín került felszámolásra, ez további 360 m3 hulladékot jelent.

• Tevékenységünk során fő célunk a korszerű és látványos turisztikai attrakciók létrehozása és üzemeltetése, amelyek közvetítik cégünk „Oktatással a természet oldalán” jelmondatát és szellemiségét. A Soproni Parkerdőben működő közjóléti berendezések és az Ökoturisztikai Látogatóközpont kínálatát kiegészítik az Egyetemi Botanikus kert, valamint a Soproni Egyetem és az Erdészeti Múzeum állandó kiállításai. Ezek az adottságok számos lehetőséget kínálnak az ökoturisztika területén, amelyek maradandó erdőélményt biztosítanak a hozzánk látogatóknak.

A TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. aktívan tesz a magyar erdők megőrzéséért és területük gyarapításáért.

Tegyen Ön is az erdőkért: ültessen minél több fát,

és vigyázzon minden egyes meglévőre!

FAO videó

#IntIForestDay

Pin It on Pinterest