Muck Endre Erdészeti Erdei Iskola

Muck Endre Erdészeti Erdei Iskola

Muck Endre Erdészeti Erdei Iskola

Üdvözlünk a Muck Endre Erdészeti Erdei Iskolánk oldalán!

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. ökoturisztikai tevékenysége és szolgáltatásai új elemmel gazdagodtak. A Soproni Parkerdőben zajló több évtizedes múltra visszatekintő oktatás és a Károly-magaslati és az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpontban megvalósuló bemutató és ismeretterjesztés tevékenység mellett megkezdte működését az erdészeti erdei iskola. Az erdei iskola program célja az erdő, mint életközösség bemutatása a környezet és az élő természet iránt fogékony korosztályok számára, mintegy az iskolai oktatást kiegészítőjeként, erdő- és élménypedagógiai eszközök, módszerek segítségével. A  tantervi előírásokat  kibővítve új elemekkel és  helyszínekkel gazdagodhat az iskolai oktatás, mert az erdei tanulás maradandó élmény és kaland mindenkinek.

Erdészeti Erdei Iskola Program

A 2019-ben kedvezményes bevezet árakkal várjuk erdei iskola programunkra a gyerekeket, csoportokat, osztályokat. A program magában foglalhat többek között hegyvidéki szakvezetést, bemutató előadást, a Látogatóközpont és a Kőhalmy Vadászati Múzeum megtekintését szakszemélyzet kíséretében. A programot kiegészítő, évszakhoz vagy alkalomhoz kapcsolódó, kézműves foglalkozásra is lehetőség van. Az erdei programok úgy épülnek fel, hogy egy délelőttöt vagy egy délutánba nyúló egész napot a az erdőn, a természet megismerésével tölthet a csoport.

A választható erdei programtémák a teljeség igénye nélkül: az erdő, mint életközösség, erdő növényei, vadon élő állatok, erdőgazdálkodás, vadgazdálkodás, az erdei munkák, természet és erőforrásai, környezetvédelem, vízvédelem, zöld törvények, egészséges, környezetbarát életvitelre való nevelés, erdészeti ismeretek a nemzeti oktatási programokkal összhangban. Profilunkhoz illően egyedi témák bemutatását és programok megvalósítását is támogatjuk előzetes egyeztetés alapján.

Felkészült szakszemélyzetünkkel egész évben várjuk óvodás, általános iskolás és középiskolás csoportok, osztályok jelentkezését a soproni parkerdőn legyen szó osztálykirándulásról vagy kihelyezett tanóráról. (Előzetes egyeztetés szükséges!)

Fedezzük fel közösen az erdők kincseit!

  • Előadások, múzeumi szakvezetés: erdei életközösség, erdőgazdálkodás, vadvilág, környezetvédelem, jeles napok, egyéb témák.
  • Túrák, osztálykirándulások: rövid ismeretterjesztő sétáktól a teljesítménytúrákig több témakörben.
  • Foglalkozások, barkácsolás: papírral, fával, erdei termésekkel az évszaknak vagy alkalomnak megfelelően.

FOGLALKOZÁSOK ISMERTETŐ (pdf)

Kapcsolat: Dr. Takács Viktor erdei iskola vezető

 06-30/1627770   takacs.viktor(kukac)taegrt.hu

Pin It on Pinterest