Csemetetermesztés

Csemetetermesztés

Csemetetermesztés

Az ágazat alapvető feladata az erdőfelújítások mag és csemete igényének biztosítása, így csemetekertünkben főleg erdészeti fajokat termesztünk, melyeket a mesterséges felújítás során telepítünk.

Jellemző termesztett fajaink:

  • Lombos főfafajok: B, KST, KTT, CS, A
  • Lombos elegyfajok: K, J, VT, FD
  • Fenyők: LF, VF, EF, FF, JF, EzF

Ezen kívül fontos feladatunk még a soproni erdészeti oktatási intézmények gyakorlati oktatási igényeinek kiszolgálása, ami Tómalmi csemetekertben valósul meg. A csemetekert minden szükséges technikai eszközzel fel van szerelve és így bemutatókertként működik. A középiskolás tanulók és az egyetemi hallgatók a gyakorlati oktatások keretében – aktív résztvevőként – alkalmazzák a már korábban megszerzett elméleti ismereteket.

A kertben hagyományos szabadföldi technológiák mellet az intenzív technológiák is megtalálhatók.

A termelés biztonságos hátterét speciális gépek, magpergető, korszerű öntözőrendszer és egy modern csemetehűtő biztosítja.

A csemetekertben megtermelt és az erdőgazdaság erdősítéseiben fel nem használt csemete értékesítésre kerül. Az értékesítendő fafajokról, azok aktuális mennyiségéről és az értékesítés feltételeiről a voros.attila@taegrt.hu elérhetőségen kaphatnak bővebb információt.

Pin It on Pinterest