Városlakó rókáktól a betiltott ólomlövedékekig 

Élőhelyvédelem, azaz vadvédelem, a vadászat és a társadalom kapcsolatának valós kérdései: vajon mik a legjobb, leghatékonyabb megoldások? Ezekre az alapvető kérdésekre keresi a választ az „Egy a Természettel” Nemzetközi Vadászati és Vadgazdálkodási Konferencia. Az öt napos rendezvény szerdán veszi kezdetét, a HUNGEXPO C pavilonjában. 

Lássuk a nagyközönség számára is legizgalmasabbnak tűnő részleteket!

Az interaktív és látványos program első napján Namíbia természetvédelmi törekvéseiről, Németország szürke farkas populációjáról vagy a természetközeli vadászat Új-Fundlandi gyakorlatáról tudhatnak meg többet a látogatók.

Csütörtökön a vad és a városlakók kapcsolata áll a középpontban: a belvárosi rókák, a lakóhelyeinken megjelenő vaddisznók, a kertekben feltűnő szarvasok lesznek a középpontban.

A konferencia harmadik napi témája a vadegészségügy. Az országos főállatorvos előadása az itthon is nagy gondokat okozó ASP (afrikai sertéspestis) elleni küzdelemről szól. Az utolsó előadás kétségkívül a program egyik leizgalmasabb, leglátványosabb része lesz, hiszen élőben követhetjük nyomon, ahogy egy ragadozó madáron endoszkópos műtétet hajtanak végre a gyógyulása érdekében.

Szombaton vélhetően nagy hullámokat fog vetni Németh Balázs, aki az Európa szerte vitákat kiváltó ólomlövedékek betiltásáról tart előadást. A résztvevők mindemellett egy igen aktuális és égető problémát járnak körül: a vad-gépjármű ütközések helyzetét, valamint a mezőgazdaságban a vad által okozott kár objektív és előremutató, drónos felmérését.

Az ötödik napon igazi terepgyakorlaton vehetnek részt az érdeklődők a Pilisi Parkerdő vendégeiként.

A bejutás minden nap a HUNGEXPO C pavilonjának Albertirsai úti bejárata felől lehetséges, 9.30-tól, fél órával a megszokott nyitás előtt. A világkiállításra megváltott belépőjeggyel az „Egy a Természettel” Nemzetközi Vadászati és Vadgazdálkodási Konferencia, valamint a FeHoVa PLUSZ is látogatható.

A gördülékeny belépés érdekében javasoljuk, hogy előre váltsa meg jegyét online, hiszen ennél a bejáratnál (C pavilon) jegyvásárlásra nincs lehetőség.

RÉSZLETES PROGRAM: https://huntingconference2021.com/ 

JEGYVÁSÁRLÁS: https://egyatermeszettel.jegy.hu/one-with-nature

MEGKÖZELÍTÉS, EGYÉB HASZNOS INFORMÁCIÓK: https://onewithnature2021.org/assets/pdfs/latogatoi_kisokos_magyar.pdf

Pin It on Pinterest