Az Országos Magyar Vadászkamara GyőrMoson-Sopron megyei területi szervezete a szeptemberben terítékre került gímbikák trófeáinak szemléjét a hétvégén a megyei vadásznap keretében rendezte meg

Egy év szünet után ismét megyei vadásznapot tartottak Göbös-majorban, a Kisalföldi Erdőgazdaság turisztikai központjában. Október 16-án, szombaton 8.30-kor a vadászati világkiállításon arany minősítést elérő Soproni Lővér Vadászkürt Egyesület nyitotta a megyei vadásznap eseménysorozatát, amelynek programjában Hubertusz-mise, gímszarvastrófea-­szemle, többek között Csiszár József alkotásaiból képzőművészeti kiállítás, vadételfőző verseny és korongvadászat is szerepelt. Az új vadászok avatására és vadászati kitüntetések átadására is sor került. A gyerekeket kézműves-­foglalkozások, hagyományos fa játszótér és sétakocsikázás várta. Az eseményt Széles Sándor kormánymegbízott köszöntője, majd Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke nyitotta meg.

A házigazdája a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt., helyszíne a Göbös-majori Ökoturisztikai Központ volt. A kiállításra 24 megyei vadászatra jogosult 260 gímbikatrófeával érkezett. A kiállított trófeák közül a megyei trófeabíráló bizottság 130-nak ítélt érmes minősítést. A szemlén részt vevő trófeák átlagos tömege 6,9 kilogramm volt, a legnagyobb kiállított trófea a Berekmenti-Csalit Vadásztársaság területén esett, tömege 10,28 kilogramm volt.

Forrás: Kislaföld.hu

Képek: OMVK

Pin It on Pinterest