14. alkalommal rendezték meg a Soproni Egyetemen a Bence Lajos Egyetemi Szarvasbőgő Versenyt, amelyre 2021. október 20-án került sor az Egyetemi Botanikus Kert E-épület mögötti tisztásán. Az házigazdák idén a Vadgazdálkodási és Vadbiológiai Intézet részéről Dr. Bende Attila és Fülöp Zsolt erdőmérnök hallgató voltak.

A nevező hallgatók szarvasbőgő művészetét öttagú zsűri értékelte. Az Erdőmérnöki Kar képviseletében Prof. Dr. Bartha Dénes, Dr. Jánoska Ferenc és hallgatói oldalról Fülöp Zsolt pontozott. A zsűriben a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság képviseletében Dr. Sándor Gyula vezérigazgató és Ábrahám István vezérigazgató-helyettes értékelte a versenyzőket.

Az első három helyezett – 1. helyezett Maturicz Mátyás erdőmérnök hallgató, 2. helyezett Balogh Erik erdőmérnök hallgató, 3. helyezett Kiss Gergely erdőmérnök hallgató – a Tanulmányi Erdőgazdaság által felajánlott díjakban részesült: könyvjutalom és vadászati lehetőség. A versenyt követően az Erdőgazdaság jóvoltából készült vadpörkölt mellett folyt az eszmecsere.

Fotók: Dr. Bende Attila, Fülöp Zsolt

Pin It on Pinterest