2021. november 18-án három darab “Hűség 100 Sopron” emlékpadot adtak át a Soproni Parkerdő területén a soproni népszavazás centenáriumi emlékéve alkalmából. A padokat a Kisalföldi ASZC Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium faiparos diákjai készítették, a kihelyezést a Tanulmány Erdőgazdaság Zrt. biztosította az Ágfalvi-csata emlékműve mellett, a Trianoni Emlékpark területén. Az avató rendezvényen Dr. Sándor Gyula a TAEG Zrt. vezérigazgatója, Sztojkáné Bodor Ildikó a Roth Gyula Erdészeti Technikum igazgatója, valamint Dr. Folcz Tóbiás nyugalmazott igazgatóhelyettes szólt a megjelent tanulókhoz, kollégákhoz és megemlékezőkhöz.

“Dr. Sándor Gyula, a TAEG Zrt. vezérigazgatója az átadó eseményen elmondta, a Tanulmányi Erdőgazdaság a kezelésében álló helyszínt örömmel biztosította, hiszen mindig szívesen állnak a parkerdőt gazdagító hasonló kezdeményezések mögé. A Trianon park és a Rongyos Gárda szobor környezete pedig méltó az emlékpadok felállítására. A természetjárók és a kirándulók a padoknál rövid pihenőre megállva elcsendesedhetnek, visszagondolhatnak a trianoni eseményekre és megemlékezhetnek hőseinkről –tette hozzá.
Sztojkáné Bodor Ildikó a Roth Gyula Technikum igazgatója felelevenítette a 100 évvel ezelőtti Soproni népszavazás eseményeit és elmondta, szintén szívesen csatlakoztak a város által szervezett Hűség 100 programsorozathoz. A tanulók által készített emlékpadok pedig az intézményük ajándéka a Soproni-hegységbe kiránduló embereknek.
Az évforduló kapcsán a Roth-iskola geocathing játékot is hirdetett, szeretettel hívnak minden természetszerető, kalandvágyó érdeklődőt. A játék során 3 erdei helyszínen kell egy-egy geoládát megtalálni, az utolsóban pedig kis meglepetéssel is készültek az emléktúrán résztvevőknek.
Dr. Folcz Tóbiás a Roth Gyula Technikum korábbi szakmai igazgatóhelyettese a Rongyos Gárda tevékenységét ismertette. Mint elmondta, ennek a néhány száz embernek a kitartása, a haza iránti hűsége kellett ahhoz, hogy a döntéshozók újra tárgyalják Burgenland és Sopron környékének jövőjét, amelynek eredményeként kiírták a döntő jelentőségű népszavazást.” (rothszki.hu)

Pin It on Pinterest