A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság is részt vett az „Ültessük el az élet fáját” kihívásban. A kezdeményezéssel azt szeretnék elérni, hogy figyeljünk egymásra, előzzük meg a vírus terjedését!

Az idei évben a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság indította el kihívását, amelynek lényege, hogy a koronavírus elleni küzdelemre történő figyelemfelhívás céljából facsemetéket ültessenek minél több településen. A fa az évek múlásával terebélyesedik, egyre magasabbra nő, így szimbolizálja az életet, annak megújulását és legyőzhetetlenségét.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság elsőként Sopronban teljesítette a kihívást. A BM Klub területén 2021. november 30-án 13 órakor dr. Farkas Ciprián, Sopron Megyei Jogú város polgármestere, dr. Sándor Gyula, a TAEG Zrt. vezérigazgatója, Benczik-Hrncsák Erika r. ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági rendőrfőkapitány-helyettese, valamint dr. Herczeg Zoltán r. alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság vezetője egy vörös tölgycsemetét ültettek el.

Dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere kiemelte: a társadalmi szerepvállalás ebben az időszakban kiemelten fontos, főleg azok esetében, akik nap mint nap a frontvonalban harcolnak a koronavírus ellen. „A kezdeményezés célja, hogy felhívjuk a figyelmet a koronavírus elleni küzdelem okozta nehézségekre. A járvány a rendőrséget is számtalan feladat és kihívás elé állította, a ma elültetett fa pedig az ő küzdelmüket is szimbolizálja. Az egészség megőrzése érdekében fontos, hogy mindenki felvegye a vakcinát” – tette hozzá dr. Farkas Ciprián.

Forrás: SopronMédia

Pin It on Pinterest