A Tanulmányi Erdőgazdaság alapításától kezdve feladatai és célkitűzései között szerepel az erdészeti szakmai oktatás támogatása, amelyben kollégáink tevékenyen részt vettek és vesznek a mai napig terepi oktatóként, konzulensként vagy akár vizsgáztatóként. A TAEG Zrt. feladata, hogy támogassa a Soproni Egyetem képzéseit erdő- és vadgazdálkodási, pedagógiai, közgazdasági vagy éppen faipari téren. Ebből a feladatból az ökoturisztika ágazat is jelentős szerepet vállal, az Erdő Háza Látogatóközpont és vadaspark megnyitásának már első heteitől fogva gyakorlati képzésnek ad helyet.

Mindemellett cégünk a középszintű erdészeti oktatás intézményeivel kialakított partneri kapcsolatokat is ápolja. A Kisalföldi ASZC Roth Gyula Erdészeti Technikum szakképzési tevékenységében nagy szerepet játszanak a soproni erdők illetve az ezekben folyó gazdálkodási munkák. Az utóbbi években az erdőgazdaságok ökoturisztikai ágazata országszerte növekvő figyelmet kapott, új elvárásokat támaszt a társadalom az erdők szerepével és szolgáltatásaival kapcsolatban is, ezért fontos hogy a középfokú végzettséget szerző szakemberek jártasságot szerezzenek az ehhez kapcsolódó feladatokban. A 2021-ben átadott új ökoturisztikai létesítmény a helyszíne annak a gyakorlatnak is, amely során a végzős erdésztechnikus diákok szakmai időt töltenek az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpontban és vadasparkban. Itt tovább bővíthetik mind elméleti, mind gyakorlati tudásukat az erdő és vadgazdálkodás tekintetében is. Középiskolai tanulmányaik már felkészítették őket munkavégzésre, ezért segítségünkre is vannak mindennapi üzemeltetési feladataink ellátásában. Eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy meghatározó élményekkel gazdagodnak a gyakorlat alatt és reményeink szerint felsőfokú tanulmányaik során majd újra találkozunk egy részükkel.

A tavaszi szemeszterben az erdészeti technikum diákjai mellett a Soproni Egyetem erdőmérnök és vadgazdamérnök hallgatói is érkeznek az Erdő Házába több tantárgy keretében, továbbá a SOE BPK pedagógus-hallgatóit is fogadja a létesítmény, akik erdészeti erdei iskolai foglalkozások, családi és egyéb programjaink során töltenek tanulmányi időt a soproni erdőkben.

Pin It on Pinterest