Erdészeti konferencia Sopronban

Kétnapos erdészeti szakmai konferenciának ad otthont a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálya Sopronban tartja tanácskozását, ahol különböző szakmai előadásokat hallgatnak meg, tapasztalatcserét folytatnak és megtekintik az elmúlt évek soproni fejlesztéseit is.

Az Országos Erdészeti Egyesületet az ország egyik legrégebbi civil szervezete, melynek elsősorban erdészek a tagjai, akik az erdészeti hagyományokkal és erdészeti szakmai kérdésekkel foglalakoznak. Az egyesületnek különböző szakosztályai vannak, mint például erdőművelés, fahasználat, örökerdő és Erdészeti Erdei Iskola Szakosztály. Ez utóbbi szakosztály tartja Sopronban ülését az elkövetkező napokban.

A csütörtökön kezdődött konferencián Szabó Péter, az Erdészeti Erdei Iskola Szakosztály vezetője elmondta: „Számomra ez a szakosztály a legfontosabb, hiszen ennek tagjai azok az erdőpedagógusok és azok az erdészek, akik a gyerekekkel találkoznak és a magyarországi erdeiiskola-hálózatot üzemeltetik. Évente kb. 80-90 000 diák vesz részt erdei iskolai foglalkozásokon. A szakmai rendezvények és a szakosztály ülései remek alkalmat kínálnak arra, hogy egymással beszélgessünk, módszertani praktikákat cseréljünk ki és szakmai előadásokat hallgassunk meg. A nap végén kötetlen beszélgetés során értékeljük az elmúlt évben történteket.”

Dr. Sándor Gyula, a TAEG vezérigazgatója kiemelte: „Sopron először ad otthont ennek a szakmai konferenciának. A kétnapos szakosztályülés csütörtökön kezdődött. Ma szakmai előadásokat hallhattunk, amit változatos témakörökben tartanak helyi szakértő kollégáink. Este városnéző programon veszünk részt, a holnapi terepi programon pedig azokat a fejlesztéseinket, beruházásainkat mutatjuk be, amelyeket az utóbbi években adtunk át. Ilyen például a Kőhalmy Vadászati Múzeum, az Erdő Háza és a hozzá kapcsolódó tanpályák, tanösvények, kilátók.”

Forrás: SopronMédia

„Hátizsákban az erdő” – pályázati lehetőség pedagógusoknak, iskoláknak

Mi lehetne hasznosabb egy kisgyermek számára, aki jobban meg akarja ismerni az erdők világát, mint egy hátizsák telis-tele hasznos tartalommal és egy felkészült pedagógus? Ehhez nyújt most segítséget az Országos Erdészeti Egyesület, amely egy pályázati kiírással szeretné segíteni a pedagógusokat és az iskolákat. A „Hátizsákban az erdő” című módszertani gyűjteménnyel szeretne ablakot nyitni a természet csodáira, az élmény útján történő oktatás technikájára az Országos Erdészeti Egyesület. Az a céljuk, hogy a jelen pályázat útján elnyerhető eszközök és leírások segítségével a pedagógusok saját maguk is képesek legyenek élményteli foglalkozásokat tartani, ha esetleg nem áll módjukban ellátogatni egy erdészeti erdei iskolába. A hátizsákban található terepi eszközök mind a tapasztalati úton történő tanulást szolgálják, és számos új játék, feladat, foglalkozás épülhet rájuk. (Tovább a cikkhez: SopronMédia)

A programról a Sopron TV március 7-i Híradójában.

Pin It on Pinterest