Átadták a Sopron és Harka településeket összekötő kerékpározásra kijelölt, 4,3 kilométer hosszú erdei-mezei útvonalat. Az „Aktív turisztikai fejlesztések a Sopron-Fertő turisztikai térségben” elnevezésű projekt részeként több új turisztikai fejlesztés is megvalósult a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. koordinálásában. A régóta várt kerékpáros útvonal révén jó minőségű úton, biztonságosan lehet eljutni Harkára, illetve a határon át egészen az ausztriai Sopronnyékre. Az átadón részt vett dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere, Duschanek Péter, Harka polgármestere, Kulcsárné Roth Matthaea, a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatója, Kárpáti Béla, a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és dr. Sándor Gyula, a TAEG Zrt. vezérigazgatója.

A Sopron és Harka közötti kerékpározásra kijelölt útvonal kialakítása azért vált szükségessé, mert a két település között korábban nem létesült kijelölt kerékpárút. A Harkán, illetve Sopronban élők közös igénye volt az, hogy a két települést összekötő, jó minőségű, kerékpározásra alkalmas út létesüljön. A Sopron-Harka közötti 8645-ös jelű közút jelentős gépjárműforgalmat bonyolít, emiatt a kerékpárosok biztonságos közlekedése ezen a szakaszon nem volt megoldott. A Sopront és Harkát összekötő erdei (Lőtéri) úton, illetve a mezőn található kijárt nyomvonalakon keresztül ugyanakkor korábban is jelentős kerékpáros forgalom haladt keresztül.

Dr. Sándor Gyula, a TAEG Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: „Nagyon fontos partnerként vett részt ebben a projektben a TAEG. Ez egy nagyon fontos útvonal. Amellett, hogy a kerékpárosok használhatják, az erdészeti funkciót is meg kellett tartani. Ezért vállaltuk ennek az útnak a karbantartását. Azért, hogy hosszú távon meg tudja tartani a most átadott út a jelenlegi állapotát, sorompókat helyeztünk ki, hogy az autós forgalom elől elzárjuk, ugyanakkor a biciklisek és gyalogosok szabadon használhassák.”

A teljes cikk a SopronMédia honlapján olvasható.

Pin It on Pinterest