Takarítási túrát szervezett Fertőrákoson a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. A programot az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ által meghirdetett „Tavaszi nagytakarítás” részeként rendezte meg az erdőgazdaság.

„Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki a természetet együtt!” – ez a mottója az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központnak. A programhoz a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. is csatlakozott. Az akciót március 21-én, az Erdők Nemzetközi Napján indították és egészen április 22-ig, a Föld napjáig tart. A szervezők egyrészt szeretnék szemétszedő túrákon megtisztítani a kedvelt kirándulóhelyeket, másrészt pedig az erdőjáráshoz kapcsolódó etikettet kívánják megismertetni a nagyközönséggel.

„Ma Fertőrákoson a természetbarátokkal és a Soproni Egyetem hallgatóival közösen tisztítjuk meg az erdőt az illegálisan lerakott hulladéktól. A következő napokban több erdőtakarítási programot szervezünk, amelyre minden környezete tisztasága érdekében tenni vágyó önkéntest nagy örömmel várunk. A megjelölt területek takarításához, az ott fellelhető hulladék összegyűjtéséhez a résztvevők számára kesztyűt és hulladékgyűjtő zsákot a helyszínen biztosítunk. Az összegyűjtött hulladék elszállításáról a TAEG Zrt. gondoskodik” – mondta dr. Sándor Gyula, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója.

Forrás: SopronMédia

Pin It on Pinterest