A madarak és fák napja alkalmából egy újabb, önállóan lejárható körtúrára invitálják az érdeklődőket, mely az Erdei zsibongás elnevezést kapta. A könnyen bejárható, élvezetes kirándulás a Lőverekben, a Várhely előtti sorompótól indul és az Erdő Házánál végződik. A túrán izgalmas feladatokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Nem csak a természet hívogat, hanem a Tavaszai zsibongás túratervezői is. Egy csodás programban lehet része annak, aki fellátogat a Lőverekbe egy önállóan lejárható kellemes túrára. A program a Várhelynél lévő sorompótól indul. Az útvonalon összesen 10 állomás lett kijelölve, mindenhol a fák titokzatos világával és a madarak énekével kapcsolatos rövid leírások és egy-egy feladat található.

A feladatlapot az Erdő Háza portáján lehet felvenni, de a plakáton található QR-kód beolvasásával a helyszínen is letölthető! Ugyancsak QR-kód segítségével néhány madárdal is meghallgatható a túra során.

A feladatok helyes megfejtése egy jelszót ad ki, amivel az Erdő Háza portáján lévő kincsesládikát lehet kinyitni és elvenni mindenkinek a jutalmát. A szervezők kérik, hogy miután nem lehetnek jelen a túra teljesítésénél, így aki teljesíti a távot, a korábbi évekhez hasonlóan, küldjön egy fotót túrázás közben, mellyel ad egyfajta visszajelzést. A túrát június 4-ig lehet teljesíteni!

Pin It on Pinterest