Az Országos Erdészeti Egyesület Év erdésze verseny 2022. évi országos döntőjének III. helyezettje Horváth Flórián erdész kollégánk lett.

„Az Országos Erdészeti Egyesület által kiírt Év erdésze verseny 2022. évi országos döntőjének házigazdája, az Egyesület ez évi nagy rendezvényének, az idén immár 152. OEE Vándorgyűlésnek is helyszínt adó állami erdőgazdaság, a Pilisi Parkerdő Zrt. volt. A területi válogató versenyek győztesei, május 18-19-én mérték össze szakmai tudásukat, a Bajnai Erdészet kezelésében lévő Gyarmatpusztán.

Idén 14. alkalommal került megrendezésre az országos döntő, ahol 20 versenyző mérte össze tudását. 19 állami erdőgazdaságot képviselő szakember és egy Erdélyből, Székelyföldről érkezett erdésztechnikus kolléga (versenyen kívül) vetélkedett az elméleti és számos terepi versenyszám sikeres megoldását igénylő Év erdésze 2022 kitüntető címért. A döntőt megelőzték a helyi válogató versenyek, ahol több mint 200 erdésztechnikus versengett a döntőbe kerülés jogáért.

A szakmai rendezvény fontos küldetése az erdész hivatás társadalmi és szakmai elismertségének növelése. Célja, hogy a résztvevők szaktudása a felkészülés során gyarapodjon, a szakmát művelők közötti barátságok pedig tovább erősödjenek. A versenyre az erdőgazdálkodásban dolgozó, felsőfokú erdészeti képesítéssel nem rendelkező erdésztechnikusok jelentkezhettek.

Az összetett versenyben dobogós helyezést elért versenyzők a díjaikat a kárpát-medencei erdészek kiemelkedő országos rendezvényén, a Gödöllőn megrendezésre kerülő 152. OEE Vándorgyűlésen, június 30-án, az Ünnepi Közgyűlés keretében vehetik majd át.”

Forrás: oee.hu Képek: Andrési Pál, Mesics Bertalan

Pin It on Pinterest