Június 25-én este országszerte kinyitották kapuikat a múzeumok. A TAEG Zrt. kollégáinak köszönhetően a Károly-kilátó, a Kőhalmy Vadászati Múzeum, valamint az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont is hosszabbított nyitvatartással várta a látogatókat. A Muck-i Erdő Házában már 19 óra után „esti műszakba” váltott a vadaspark, amelyet a Stella Sopron, a Magyar Csillagászati Egyesület helyi csoportja által a gyepre kihelyezett égfigyelő távcsövek és a vadasparki híd kigyúló esti fényei is jeleztek. Az eseményre érkező vendégek testközelből figyelhették meg a vadaspark állatainak „lefekvés előtti” életét, a különleges atmoszférában betekintést nyerhettek a természet kevesek számára tapasztalható naplemente előtti és éjszakai rítusaiba.

Az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont a megszokott módon számtalan programmal készült a látogatóknak. A résztvevők interaktív előadás során megismerkedhettek az éjszakai erdő hangjaival, az eseményen résztvevő szakemberek a csillagok világába is elkalauzolták az érdeklődőket. A legkisebbeket ezen az estén is gyereksarok várta az éjszaka állataival. A múzeumok éjszakája alkalmából – ahogy már több Muck-i esemény alkalmával is – a Soproni Kisvonat különjáratot indított a belvárosból. Az este folyamán a szerelvény a Károly-magaslati parkoló és az Erdő Háza között is tett egy külön fordulót.

A Soproni Városszépítő Egyesülettel közös program alkalmával a Károly-kilátó egyedi élménnyel szolgált a kilátótorony látogatóinak. A szép nyári estén különleges látvány nyílt Sopron városára, a Soproni-hegység erdőkkel borított bérceire és a távolban az azok fölé emelkedő Alpok hegyeire is.

Forrás: SopronMédia / TAEG
Képek: Griechisch Tamás / TAEG

Pin It on Pinterest