„A 700 méteres lővereki sétányon 41 új lámpatestet helyeztek el. A felújítást a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt hajtotta végre. Dr. Sándor Gyula vezérigazgató elmondta: 2010-ben kapott a sétány kivilágítást, mely műszakilag elavult, így szükség volt a cserére.

Dr. Farkas Ciprián polgármester hangsúlyozta: a város és a TAEG kapcsolata kiváló, ami a megvalósult fejlesztésekben is megmutatkozik. – A Lőverek városrész folyamatosan fejlődik, melyre jó példa a Modern Városok Programban megvalósult Lőver Uszoda is, vagy a számos felújított út. Sétautak újultak meg, utcabútorokkal kiegészítve kormányzati forrásból a városrészben, street workout parkot alakítottunk ki. A fejlesztések hozzájárulnak ahhoz, hogy a kirándulók még komfortosabban tölthessék el itt az idejüket – fejtette ki.

Dr. Simon István alpolgármester a jelenlévő túrázó fiataloknak felidézte a sétányon álló emlékmű történetét. – Az alkotás 1917. augusztus elején, az erdélyi Ojtozi-szorosban harcolt soproni 18-as honvédek emlékét őrzi. Az 1934-ben felállított emlékmű az Ojtozi-szorosban állítottnak majd megsemmisítettnek a hű mása. Az emlékművet 2002-ben újította fel a Soproni Ifjúságért és Környezetünk Védelműéért Alapítvány – részletezte az alpolgármester, majd hozzátette: az önkormányzat a kormányzati támogatással megvalósuló gyógyhelyprogram részeként megvalósította az Ojtozi sétány környezetrendezési, felújítási munkáit.” Forrás: SopronMédia

Pin It on Pinterest