A Soproni Városszépítő Egyesület és a TAEG Zrt. által szervezett hagyományos ünnepséget szombaton tartották meg a Károly-magaslati kilátónál. A rendezvényhez kapcsolódva díjmentesen volt látogatható a Károly-kilátó.

„A program a kulturális örökség napjaihoz kapcsolódik minden esztendőben. A soproni építész, Winkler Oszkárt tervei alapján épült meg a kilátó és Heimler Károly, az akkori Városszépítő Egyesület elnöke a saját vagyonát is felajánlotta a torony kialakítása érdekében, amit aztán 1936-ban át is adtak. A köszöntőket dr. Sándor Gyula, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója, dr. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke és dr. Farkas Ciprián polgármester mondta el a jelenlévőknek, köztük a túrázó diákoknak a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskolából.

Dr. Sándor Gyula, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a kilátók szimbolikus jelentőséggel bírnak, hiszen messze látunk el belőlük, de mégis egészen közel, befelé, gondolatainkba fordítanak bennünket. A TAEG-hez tíz kilátó tartozik, melyeket folyamatosan karbantartanak. Dr. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a Károly-kilátó különleges épületében természettudósokról szóló kiállítás is megtekinthető, néhai Andrássy Péter tanárnak, Sopron díszpolgára munkájának köszönhetően. Dr. Farkas Ciprián polgármester arról beszélt, hogy a Lőverek éppen olyan ikonikus része Sopronnak, mint például a belváros. Jó érzés minden évben összegyűlni az 1936-ban átadott Károly-kilátónál, melyet évente több ezren látogatnak meg. A megemlékezésen részt vett Abdai Zsolt önkormányzati képviselő is.”

Forrás: SopronMédia

Pin It on Pinterest