„Idén is rengeteg diák vett részt a „72 óra kompromisszum nélkül” eseménysorozat soproni programján. Az idei akció során a diákok több helyen szedtek szemetet, avart gyűjtöttek és kerítést is festettek.

Tizenötödik alkalommal csatlakozott idén Sopron a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű országos mozgalomhoz – A történelmi egyházak már közel két évtizede elindították a 72 óra kompromisszumok nélkül című projektet, amely célja, hogy a fiatalokat az önkéntes munkára, a közösség iránti felelősségvállalásra buzdítsák. Ebbe a kezdeményezésbe idővel beszálltak az önkormányzatok, társadalmi szervezetek. Sopronban évek óta jól működik, és az esemény egyik motorja az Eötvös József Gimnázium, ami az önkormányzattal karöltve próbál megszólítani évről évre több fiatalt – mondta el Hegedűs Attila, a soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium iskolalelkésze.

A soproni programnak a helyi történelmi egyházak, valamint Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője a szervezője. – Idén négy helyszínen fogunk önkéntes munkát végezni. Egyebek mellett a Deák téren és a KRESZ-parkban lehullott faleveleket valamint szemetet szedünk. A Tanulmányi Erdőgazdaság vezetésével a diákok egy csoportja Nagycenk és Kópháza között tisztítja meg az erdőt. Köszönet illet mindenkit, aki szabadidejéből időt és energiát áldoz arra, hogy szebbé tegye városunkat – hangsúlyozta Juhász Adrienn önkormányzati képviselő.”

Forrás: SopronMédia

Pin It on Pinterest