A XVI. Trófeaszemlére 2022. október 9-én került sor. A bőgési idényt lezáró ünnepségnek a röjtökmuzsaji Júlia úti vadászház adott idén is otthont.

A rendezvény vendégeit, látogatóit és a vadászokat Dr. Sándor Gyula, a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója köszöntötte. Ünnepi beszédében kitért a világunkat sújtó nehézségekre is: a világjárványra, a szomszédban zajló háborúra, az energiaválságra és a gazdasági problémákra is, majd így fogalmazott: „…és mégis volt idén is egy biztos pontunk, ebben a nagy-nagy bizonytalanságban, amikor kissé megszeppenve tekintünk a holnapra. Az állandóságot sugallva, a kiszámíthatóságot mutatva és az örök körforgást ígérve augusztus végén elbődült az első szarvasbika. Minden évben fantasztikus és fenséges élmény ez, de most talán egy kicsit mást is jelentett. Hitet adott. Hitet, hogy a világ nem bolondul meg teljesen, hogy mindig van holnap, hogy az élet akkor is győz, hogy mindig jön új szeptember és újabb szarvasbikák és hogy mindig van remény.”

A Trófeaszemle eredményei számokban: a TAEG Zrt. Síkvidéki erdészetének területén az idei bőgési idényben 72 bika került terítékre. A bikák 64 %-a lett érmes: 2 arany, 16 ezüst és 28 bronzérem született. A Soproni Erdészet területén 7 bika került a bőgési időszakban terítékre, sajnos 1 verekedésből származó elhullásunk is volt. 3 bronzéremmel az érmes arány 43 %.

Az esemény fényét a Soproni Lővér Vadászkürt Együttes játéka emelte. A trófeaszemlét egy finom ebéd melletti szakmai-baráti beszélgetés zárta. Szerencsére az idő is kegyes volt hozzánk: a látogatók egy kellemes, napsütéses őszi rendezvényen vehettek részt.

„Üdv a vadásznak, tisztelet a vadnak!”

Pin It on Pinterest