Október 22-én a dámszarvas párzási időszaka a “barcogás” került napirendi pontra az Erdő Házában. A program keretein belül először  a TAEG Zrt. szakszemélyzete tartott előadást a dámvadról, annak életmódjáról, szokásairól és a vadgazdálkodásban betöltött szerepéről. Majd az előadást követően a dámok karámjához vezetett az út és rivaldafénybe került Rudi a dámbika, akiről egy látványetetéssel egybekötött ismertető során tudhattak meg többet a jelenlévők. 

Dr. Sándor Gyula a TAEG Zrt. vezérigazgatója bemutatta a dámok barcogó hangját és megosztotta a vadfajjal kapcsolatos tapasztalatait a látogatókkal. Mindeközben a bemutatóteremben a kisebbeknek is akadt mit barkácsolni, mivel a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar óvodapedagógus hallgatói  dr. Hartl Éva vezetésével kézműves foglalkozással kedveskedtek az érdeklődőknek.

A délelőtt zárásaként egy meglepetés erdei program keretein belül újabb fácánok kerültek kibocsátásra az Erdő Háza szomszédságában elhelyezkedő erdőfelújítás területén.

Pin It on Pinterest