A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. is aktívan részt vesz a Mi Erdőnk – Az állami erdőket kezelő erdészeti részvénytársaságok lapja – szerkesztésében. A lap aktuális és régebbi számai is elérhetőek a Károly-magaslaton és az Erdő Házában is. A Mi Erdőnk magazin szerkesztőbizottsága kihelyezett ülést tartott november 10-én a NYÍRERDŐ Zrt. Gúthi Erdészetében. Az állami erdőket kezelő erdészeti részvénytársaságokat képviselő erdész szakembereket szakmai programokkal várták a vendéglátók az ülés előtt. (Fotók: Kiss Gergely)

„Hazánk erdeinek mintegy felét kezeli a 22 állami erdészeti részvénytársaság, szerte az országban, a legkülönfélébb földrajzi adottságok, kihívások közt. Munkatársai nemcsak az erdő jó gazdái, hanem elkötelezett természetvédők és a közjólét szolgálói is egyben, akik nap mint nap azon munkálkodnak, hogy területükön összehangolják az erdő eme hármas rendeltetését.

A Mi Erdőnk 2011 óta enged betekintést ebbe a sokrétű tevékenységbe, és azon keresztül a látszólag változatlan, ám mégis színes, gazdag erdei világba. Az állami erdészeti részvénytársaságok gazdálkodásuk pénzügyi eredményének meghatározó részét fordítják erdei közjóléti létesítmények, erdei pihenők, esőbeállók, parkok, kilátók, erdei szálláshelyek kialakítására és fenntartására, hogy még kényelmesebben átjárhatók legyenek az erdők, és minél több élményt, kellemes kikapcsolódást nyújtsanak. A számos erdei tanösvény és erdei erdészeti iskola pedig a fiatalok szemléletformálásában segít, hogy tudatos természetkedvelő, erdőjáró váljon belőlük.” – további információ: https://magyarmezogazdasag.hu/amierdonk

Pin It on Pinterest