Negyven fő befogadására alkalmas szálláshely épül a Muckon. A Muck turistaházat várhatóan 2023 tavaszán vehetik használatba a látogatók.

A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program nyertes pályázata után már 2022. második felében elindult a munka. Bánáti László, a TAEG Zrt. oktatási és ökoturisztikai igazgatója elmondta, cél egy negyvenfős szálláshely kialakítása a gyönyörű környezeti adottságok között. 

„Korábban nem volt hasonló szálláshely, amely akár iskolások fogadására vagy más csoportok vendégül látására is alkalmas lett volna. A Muck turistaháztól mintegy háromszáz méterre helyezkedik el az Erdő Háza, így programokkal is kiegészíthető az aktív pihenés” – tette hozzá Bánáti László.

A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program célja, hogy hazánk aktív és ökoturisztikai térségeiben, illetve vonzó túraútjai mentén fenntartható, a közt szolgáló, vonzó szálláshelyfejlesztés valósuljon meg. A Muck turistaházat várhatóan 2023 tavaszán vehetik használatba a látogatók. A fejlesztés 250 millió forintból valósul meg.

Forrás: SopronMédia

Pin It on Pinterest