Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségén (ÉVOSZ) belül működő MAKÉSZ soron következő közgyűlésének Sopron adott otthont. Mit jelent a MAKÉSZ?  Korábban: Magyar Könnyűszerkezetépítők Szervezete, 2019. óta pedig: Magyar Környezettudatos és Szerelt Technológiás Vállalatok Szövetsége.

 

A 2023. február 2–4. között megrendezett program kapcsán sor került üzemlátogatásra, MAKÉSZ-védjegyek átadására, a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karának laboratóriumainak és tanműhelyének megtekintésére, továbbá rengeteg hasznos és érdekes előadásra. Szó volt többek között a faépítészet energiahatékonyságáról és a klímavédelemben játszott szerepéről, a karbonsemlegességről, a minősítési rendszerekről, a tűzvédelemről, a jövő okos otthonairól és számos kapcsolódó témáról. A MAKÉSZ a kutatás-fejlesztés területén szorosan együttműködik a Soproni Egyetemmel, illetve a Pécsi Tudományegyetemmel. A fentieken túl a szervezet ismertette a 2022. évi tevékenységét és az idei célokat, feladatokat.

 

A favázas épületek energiahatékonyak, aminek pozitívuma egyrészt az alacsony fenntartási költségekben mutatkozik meg, másrészt pedig hozzájárul az EU klímavédelmi céljaihoz is.

Célunk a folyamatos fejlődés, ügyfeleink magas minőségű kiszolgálása, aktív részvétel a klímavédelemben!

Pin It on Pinterest