Az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont március 18-án szombaton adott helyet egy olyan rendezvénynek, ahol a látogatók az „Oktatással a természet oldalán” célkitűzésünk  keretében, előadásokon keresztül ismerhették meg az erdők áldásos adottságain túl azokat a gazdálkodási szempontokat is, amelyeket szem előtt kell tartani egy olyan erdőterületen, amely természetvédelmi oltalmat élvez és emellett egész évben kimagasló látogatottsággal rendelkezik.

Az ENSZ Közgyűlés 2013-ban az erdők nemzetközi napjává nyilvánította március 21-ét abból a célból, hogy az emberek világszerte megemlékezzenek az erdők és fák jelentőségéről.

Az elhangzó előadások is azt bizonyították, hogy Magyarország erdeinek sokszínűségét és természetességét biztosító, valamint az erdőállományok minőségét javító modern és szakszerű erdőgazdálkodás csak a törvényi keretekkel és a természetvédelmi irányelvekkel összhangban valósítható meg. Kis Enikő természetvédelmi mérnök előadásában a Natura 2000 ökológiai hálózat kialakulását, főbb elemeit mutatta be, kitérve a Soproni-hegységben található értékes élőhelyekre és jelölő fajokra. Dr. Gyimóthy Zsuzsanna a Madarászprogram kutatótanára előadásában a természetvédelmi területek madárvilágával és az erdei élőhelyek rejtelmeivel foglalkozott. Dr. Folcz Ádám a TAEG Zrt. termelési és kereskedelmi igazgatója a Tanulmányi Erdőgazdaság által kezelt erdőterületeken zajló természetközeli erdő- és vadgazdálkodásról osztotta meg a legfontosabb tudnivalókat. Az előadásokat követően a hallgatóságnak is volt lehetőség, hogy kérdezzen és megossza tapasztalatait a jelenlévőkkel. Az ismeretterjesztő előadások mellett a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar óvodapedagógus hallgatói kézműves gyereksarokkal kedveskedtek a családoknak.

A közreműködőknek ezúton is köszönjük a színvonalas bemutatókat és azt, hogy közreműködésükkel emelték a szombati program élményfaktorát!

Pin It on Pinterest