A TAEG  Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) “Tavaszi Nagytakarítás” kampányának keretében április 5-re szervezett hulladékgyűjtő akciót. A szerda délelőtti esemény során a Sopronkőhida-Fertőrákos községhatárokban található, az erdőgazdaság által kezelt erdőterületeket tisztították meg a résztvevők az ott elhelyezett és az elmúlt évek során látványosan felgyűlt illegális hulladéktól. 

A kezdeményezésben az erdőgazdaság szakszemélyzetén kívül részt vettek a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának önkéntes hallgatói, dr. Tari Tamás adjunktus vezetésével. A népes csapat több mint 16 köbméter hulladéktól szabadította meg a Sopron környéki erdőket. Minden önkéntesnek köszönjük a részvételt!

Magyarország erdőterületein általánosan nagy problémát jelent az illegálisan elhelyezett hulladék. Az elszállításra nem kerülő lakossági és egyéb hulladékfajták lerakásának hivatalos és legális módjairól az STKH honlapján tudnak tájékozódni. Kérünk mindenkit, hogy óvjuk együtt környezetünket, vigyázzunk erdeinkre!

 

Pin It on Pinterest