A Belügyminisztérium a köznevelésben 2023. április 24. és 28. között hirdeti meg a Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja, a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között. A 2022/2023-as tanév kiemelt témái a biodiverzitás, a fenntartható értékek, az energia és a hulladék.

A környezet védelme és a fenntarthatóság érdekében egyre több civil szervezet és önkormányzat tesz lépéseket, kezdeményezéseket. Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás. Ezek a veszélyek fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon. A szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, épp ezért fontos, hogy már iskolás korban megismerjék a téma jelentőségét és tudatában legyenek személyes érintettségüknek hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért. (Forrás: https://www.fenntarthatosagi.temahet.hu/)

A fenntarthatósági hét keretein belül a TAEG Zrt. Muck Endre Erdészeti Erdei Iskolája Nagycenken és Ágfalván is járt, ahol az alsó tagozatos iskolások az erdő és az ember kapcsolatáról, az erdész munkájáról és a fenntartható erdőgazdálkodásról tanulhattak játékos formában. Ugyanezen a héten Preisinger Márk kollégánk a KASzC Roth Gyula Technikum 9. és 10. évfolyamos technikus növendékeinek tartott előadást, amelyben a diákok megismerkedhettek a tartamosság és a fenntarthatóság fogalmával és ezen fogalmak megjelenésével a magyar erdőgazdálkodási gyakorlatban.

Pin It on Pinterest