Madarak és fák napja gondolata Herman Ottó és Chernel István ornitológusok ötlete, a kőszegi Állatvédő Egyesület kezdeményezésére 1906-ban vált országos eseménnyé.
A kezdeményezés célja az volt, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel, a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse. A hagyomány immáron több mint százéves, napja a hatályos természetvédelmi törvény szerint minden év május 10-e.

Az Erdő Házában a május 6-i szombati program keretein belül faültetéssel, madárgyűrűzéssel, érdekes előadásokkal, meseműhellyel és kézműveskedéssel várták a látogatókat. Az udvarban ünnepélyes keretek között elültetésre került egy madárberkenye fácska (Sorbus aucuparia). A bemutatóteremben a “Gyöngyenjáró…” meseműhely “Madarakról és fákról” szóló előadását élvezhették a gyerekek. Dr. Gyimóthy Zsuzsa madárgyűrűzésről szóló előadását hallgathatták meg a látogatók, majd egy kisebb túra keretén belül átvizsgálták az Erdő Háza környezetében elhelyezett madárodúkat. A kézműves foglalkozásról a Soproni Egyetem óvodapedagógus hallgatói gondoskodtak dr. Hartl Éva vezetésével. Ezúton is mindannyiuknak köszönjük a közreműködést!

Pin It on Pinterest