Zöldóvodai workshopot szerveztek Sopronban, a Jereván lakótelepi óvodák. A Muck Turistaházban tartott rendezvény célja a tapasztalatcsere és tudásmegosztás volt.

A környezetünk ismeretére, tiszteletére és védelmére való nevelést nem lehet elég korán elkezdeni, és az óvodáskorú gyermekek még rendkívül fogékonyak erre. Ebből a célból jött létre a Magyarországi Zöld Óvoda Program és Hálózat. A program keretén belül szervezett Sopronba workshopot a Jereváni Kék Óvoda, a Trefort téri Óvoda és a Dózsa György utcai tagóvoda. „Az országos zöldóvoda-hálózat keretében megvalósult programmal a vármegyében tevékenykedő óvodákban zajló munkát, ismeretszerzést, továbbképzést, illetve a zöldóvodai programok megvalósítását is támogatjuk a Tanulmányi Erdőgazdasággal és más szakemberekkel karöltve” – mondta el a SopronMédia kérdésére Hessné Markó Ibolya, a Trefort Téri Óvoda Dózsa György utcai Tagóvodájának tagintézmény-vezetője.

Tóth Éva, a Jereván Településrészi önkormányzat elnöke megköszönte a jelen lévő óvodapedagógusoknak azt a szakmaiságot, elkötelezettséget, áldozatos munkát, felelősségteljes szolgálatot, amelynek mozgatója a gyermekek iránti szeretet. Az önkormányzati képviselő külön elismeréssel szólt a Jereván lakótelep óvodáinak óvodapedagógusairól, akikkel számos közösségi eseményt is szerveztek a Jereván lakótelepen. Ezúttal a Jereváni Kék Tagóvoda, Dózsa György Utcai Tagóvoda, Trefort Téri Óvoda „Zöld óvodai koordinátorairól” a szervezői a rangos szakmai „zöld” eseménynek, amelynek célja, hogy a legkisebbeket a természeti világ szeretetére, a környezet védelmére, az élet tiszteletére neveljen, illetve hogy mindezekben innovatív tudást és ismeretet adjon át, sikeres programokat mutasson be.

A rendezvény iránti érdeklődés, és annak sikere is, a Jerevánon működő óvodák színvonalát, szakmai rangját jelzi. A zöldóvoda workshopnak a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. egyedi és különleges természeti környezetet biztosított, amely külön is értéke az eseménynek. „A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. és a Muck Endre Erdészeti Erdei Iskola is szoros kapcsolatot ápol a városban és a környéken működő oktatási intézményekkel. Kiemelt célunk, hogy a hozzánk látogató óvodásoknak és pedagógusoknak bemutassuk a TAEG Zrt. működését és feladatait” – tudtuk meg dr. Takács Viktortól az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont vezetőjétől.

Az egész napos workshopon Győr-Moson-Sopron vármegye szinte összes zöldóvodája részt vett, összesen 42 óvodapedagógussal. (Forrás: SopronMédia)

Pin It on Pinterest