A Soproni Parkerdőben is visszatérő problémát jelent az illegálisan elhelyezett hulladék. Bánáti László a TAEG Zrt. oktatási és ökoturisztikai igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az erdei utak és pihenőhelyek környezetében elhelyezett hulladékgyűjtő edények üzemeltetésének célja nem a kommunális hulladék befogadása.

A TAEG Zrt. hulladékgyűjtő és szelektív gyűjtőedényeit is rendszeresen üríti a Soproni Parkerdő területén. Ezek ugyan az erdőjárókat szolgálják, de céljuk nem a szemetelés ösztönzése. Az erdőgazdaság a „vidd haza a szemetet” mozgalmat több fórumon és erdei iskolai oktatása keretében is erősíti; az erdőjárás során feleslegessé vált csomagolóanyag vagy bármely keletkező hulladékot vigyük haza és ott váljunk meg tőle egy kommunális hulladékgyűjtőben elhelyezve. A városkörnyéki erdőkbe kihordott kommunális hulladék, építési törmelék, de még a zöld hulladék elhelyezése is természetkárosító tevékenységnek számít és számos további veszélyforrást rejt magában.

A Soproni Parkerdő értékeinek és szépségének megőrzése érdekében a TAEG Zrt.-vel együttműködve számos civil szervezet is kiveszi a részét és közös erővel évről-évre jelentős mennyiségű hulladékot számolnak fel.

Kiránduló, vidd haza a szemetedet! – a Mecsekerdő Zrt. írása a témában

Pin It on Pinterest