Decrett József Emlékérmet vehetett át Boros Ferenc erdésztechnikus a TAEG Zrt. Soproni Erdészetének kerületvezető erdésze az OEE 153. Vándorgyűlésén

Ezúton is szívből gratulálunk kitüntetett kollégánknak!

„Boros Ferenc a gimnáziumi érettségi után sikeresen felvételizik az Erdészeti és Faipari Egyetem Erdőmérnöki Karára, de tanulmányait nem fejezi be. 1985-től fizikai dolgozó a Tanulmányi Állami Erdőgazdaságnál, ez idő alatt iratkozik be a Roth Gyula Erdészeti Technikumba, ahol 1989-ben szerez erdésztechnikusi végzettséget.

1991-től előbb beosztott erdészként, később kerületvezető erdészként a Dudlesz kerület a szolgálati helye. Élen jár az új erdőművelési technológiák és szemlélet bevezetésében, ezeket a 90-es évek erdőtelepítéseinél és az egykori határsáv cseres sarjerdőinek átalakításánál egyaránt eredményesen alkalmazza.

Szakértelmének köszönhetően a kerületében az elsők között kialakított cseres-tölgyes átalakító tömbökben a természetvédelmi elvárásoknak és vadgazdálkodási céloknak is megfelelő erdőgazdálkodás folyik.

Aktív szerepet vállal az erdésztechnikus- és mérnökképzésben, kezeli a Páneurópai Piknik Emlékhelyet és az Akadémiai Emlékerdőt. A Soproni Helyi Csoport aktív szereplője, az Erdész és Faiparos Diákok Baráti Kör elnökségének tagja. Beosztottai felé mély empátiát és segítő figyelmet tanúsít, emberiessége környezete számára példaértékű.”

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület

Pin It on Pinterest