Immáron másodszor ad otthont a Soproni Egyetem június 26. és június 28. között az Inváziós Erdei Fajok szakemberei részére rendezett éves konferenciának. Célja, hogy az erdőben előforduló inváziós fajokkal kapcsolatos tudást megosszák egymással, valamint az ellenük való védekezés lehetőségét feltárják.

A szakmai napon a Soproni Egyetem bemutatta, hogy milyen új technológiák állnak rendelkezésükre a távérzékelés, a drónok, a légi felvételek segítségével ahhoz, hogy megtudhassák milyen egészségi állapotban van egy erdő, ott milyen problémák léphetnek fel és mindezt időben hogyan tudják a megfelelő módon kezelni. A résztvevők szerdán terepen nézhetik meg azokat a területeket, amelyeket a légi felvételeknek köszönhetően már láthattak. (Forrás: Kisalfold.hu)

A konferencia terepi programját a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. biztosította, amelynek lebonyolítására a Soproni-hegyvidék harkai erdőterületén került sor. A terepi program házigazdái dr. Folcz Ádám termelési és kereskedelmi igazgató és a Soproni Erdészet részéről Köveskuti Zoltán erdőgondnok volt.

Pin It on Pinterest