Július 3-5. között zajlottak a terepi államvizsgák az Erdőmérnöki Karon. Mind a mérnökjelöltek, mind az új záróvizsgarendszer sikeresen vizsgázott az osztatlan erdőmérnök képzésben. Az idei évben először terepen zajlott az erdőmérnök hallgatók záróvizsgája, valós feladatokkal és gyakorlati körülmények között.

Az államvizsga feladatainak kiírásában és a vizsgáztatás lebonyolításában résztvevő TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. a kari képviselőkkel, a vizsgatárgyakat gondozó oktatókkal aktívan együttműködve és a helyszíneket biztosítva segítette a lebonyolítást. A záróvizsgának a TAEG Zrt. üzemi erdőterületei adták a helyszínek, érintve a társaság mindkét erdészetét. A vizsgafeladatok között voltak hegyvidéki, dombvidéki és síkvidéki tételek, így volt aki a Soproni-hegység, más a Dudlesz-erdő vagy a Röjtök-Iván erdőtömbben teljesítette a záróvizsgát. A hallgatók egy-egy erdőrészlettel összefüggésben kellett valós feladatot megoldani, majd bemutatni az aktuális és megoldandó problémákkal kapcsolatos meglátásaikat. Mindezek mellett a vizsgabizottság kérdéseivel megbizonyosodott a jelöltek erdőgazdálkodásban való széleskörű jártasságáról is.

A háromnapos vizsga szerdán a Károly-magaslaton zárult, ahol a vizsgáztatásban résztvevő kollégák megoszthatták egymással észrevételeiket. Már az első tapasztalatok alapján is látszik, hogy ezzel a fajta számonkéréssel jól mérhető a leendő mérnökök gyakorlati életre való felkészültsége. Ezúton is gratulálunk a sikeresen vizsgázóknak!

Pin It on Pinterest