Récényi út, vasfüggöny, Nyíres, Muck – ezek alapján már kaphatunk útbaigazítást Sopronban, de a navigációnk is tudja, hogy hol keressük a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. legújabb turistaházát.

A Lővér Uszodától öt kilométerrel délnyugatra, a Récényi út végén sorompó állja a gépkocsiforgalom útját; onnan száz méteren belül elérjük az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont bejáratát, a mellette vezető aszfaltúton pedig az egykori határőr-üdülőt ölelő Nyíres-erdőbe érünk.

Ott, a soproni erdő szívében tölgyek és fenyők vigyázzák a Muck turistaházat

A TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. legújabb ökoturisztikai beruházása az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Programja keretében valósult meg, és idén április közepétől birtokba vehető.

Az új, 40 férőhelyes Muck turistaház mind a nyolc szobájához saját fürdőszoba tartozik. A melegítőkonyhán kívül a multimédiás lehetőségekkel is felszerelt belső közösségi tér pedig csapatépítő tréningek, konferenciák, csoportos foglalkozások, családi rendezvények és évfolyam-találkozók megtartására is lehetőséget ad.

A turistaházat parkosított zártkert veszi körül, a közeli parkolóban pedig személygépkocsik és buszok is elférnek. A szálláshoz vezető út időjárástól függetlenül egész évben jól járható.

A Muck turistaháztól alig háromszáz méterre működik az erdei környezet értékeit bemutató látogatóközpont és vadaspark, az Erdő Háza. A Soproni Parkerdő tanösvényei, kilátói és a helyi látványosságok bejárása mellett érdemes élni a TAEG Zrt. erdészeti erdei iskolája által kínált programokkal is.

Bővebb tájékoztatás, ajánlatkérés:

TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. ,9400 Sopron, Honvéd út 1.

web: https://taegrt.hu/muck-turistahaz/  e-mail:titkarsag@taegrt.hu

Tel.: +36 99 506 810, GPS-koordináták: 47.650856, 16.522723

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Pin It on Pinterest