Izgalmasan teltek az elmúlt hetek a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Tómalmi Csemetekertjében. A tavaszi erdősítési szezonhoz hasonlóan, nyár elején minden éveben megélénkül az élet és mindig akadnak extra segítő kezek a csemetekerti munkák elvégzéséhez.

A KSZC Roth Gyula Technikum nyári gyakorlatos erdész diákjai és a Soproni Egyetem üzemi hallgatói, akik üzemi gyakorlatukat töltik a TAEG Zrt. Soproni Erdészetén, mindig új színt visznek a csemetekert életébe. Segítségük hasznos az aktuális nyári csemetekerti munkák kivitelezésében, mint a hidegágyak vagy a szabadföldi vetések gyomlálása, a tápanyag kijuttatás, az öntözőrendszer karbantartása és a csemetekert területének csinosítása. Alig van olyan Sopronba végzett erdész diák, vagy erdőmérnök hallgató, aki tanulmányai alatt ne fordulna volna meg a csemetekert kerítésén belül, amelynek élményei a későbbi osztálytalálkozókon is előkerülnek szép emlékekként.

Idén a csemetekert életét a szakmabeliek mellett a Muck Endre Erdészeti Erdei Iskola táborozói is megismerhették, akik a tábori turnusok alatt egy-egy délelőttöt töltöttek a csemetekertben és a Soproni Erdészet telephelye fölé magasodó Szárhalmi erdőben. A tómalmi nap során átfogó képet kaptak arról, hogy az erdészek mi mindennel is foglalkoznak.

Pin It on Pinterest