Augusztus másodika az állatkertek nemzetközi napja. A jeles nap alkalmából az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont személyzete vadasparki etetéssel és szakvezetéssel várta a látogatókat. A különleges napon aki két felnőtt jegyet vásárolt, egy gyermekjegyet ajándékba kapott.

A látványetetés ezúttal nem csak a vadasparki állatokat bemutató szakmai vezetéssel bővült ki, de kifejezetten a zárttéri állattartást és annak takarmányozási oldalát mutatták be a házigazda Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. kollégái az eseményen. Az elmúlt évek alatt a vadasparkban lakó nagyvad- és apróvad fajok takarmányozása és az állatok mindennapi élete során szerzett megfigyelések amellett, hogy a látogató vendégek számára különlegesek és szórakoztatóak, a házigazdákban is szép emlékeket ébresztenek. A vadaspark Sopron környékén egyedi, kialakítását tekintve országosan is egyedülálló, mivel a látogatók egy fahíd-sétányról, az állatok zavarása nélkül kapnak betekintést az állatok mindennapi életébe. Olyan családi események megfigyelésére is van itt lehetőség, amely a természetben kevés embernek adódik meg, mint a borjak születése, a bárányok játéka vagy a bikák udvarlása.

A TAEG Zrt. és a vadaspark személyzete a jövőben is arra fog törekedni, hogy a legjobb életkörülményeket biztosítsa az állatok számára és a lehető legtöbb élményt biztosítsa a vendégeinek, hogy az interaktív bemutatóterem vagy tematikus program mellett maradandó erdei élménnyel gazdagodjanak a Soproni Parkerdőben.

Pin It on Pinterest