„Koszorúzással és főhajtással emlékeztek a II. ágfalvi csata hőseire Ágfalván, a két éve állított emléksziklánál, amelynek felállításában Kovács Ferencnek és családjának is nagy szerepe volt. Az eseményen elhangzott, hogy a 102 évvel ezelőtti ütközet során a Rongyos Gárda sikerrel futamította meg a Sopron elfoglalására küldött, négyszeres túlerőben lévő osztrák csendőröket. A győzelem nagyban hozzájárult az 1921-es soproni népszavazás kiírásához, amelynek során Sopron megmenekült az elcsatolástól. Az emlékszikla maradandó emléket nyújt az utókor számára.

Barcza Attila országgyűlési képviselő elmondta, az ágfalvi helyszín jelentős stratégia pont volt, és tisztelettel kell emlékeznünk a hősökre. A hazáért való áldozat az egyik legfontosabb erkölcsi parancs ma is. Ezután az emlékműnél Barcza Attila mellett koszorút helyezett el többek között Firtl Mátyás korábbi országgyűlési képviselő, Tóth Éva tanácsnok és Pék Zsuzsanna ágfalvi polgármester.” (Forrás: Soproni Téma)

A megemlékezésen Dr. Sándor Gyula vezérigazgató és Bánáti László oktatási és ökoturisztikai igazgató helyezett el koszorút a a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. képviseletében.

Pin It on Pinterest