A fűtési idény közeledtével a Tanulmányi Erdőgazdaságnál is folyamatosan azon dolgoznak, hogy a lakosság részére idén is elegendő tűzifa álljon rendelkezésre.

A települési önkormányzatok részére a szociális tűzifa kiszállítása szeptember-október folyamán kezdődik. A Belügyminisztérium által meghirdetett pályázat eredményeképpen, erdészeti társaságunk illetékességi területén, mintegy 20 település nyert támogatást közel 600 m³ szociális tűzifa megvásárlására, amelynek lebonyolításához önkéntesen csatlakozva, aktívan részt veszünk.

A lakossági tűzifa értékesítése az elmúlt évekhez hasonlóan zajlik: a megrendelésekre és a befizetésekre a TAEG Zrt. Soproni- vagy Síkvidéki Erdészetének pénztáraiban van lehetőség, a kiszállítások a kapacitás és az időjárás függvényében folyamatosan fognak megtörténni.

A hideg időjárás közeledtével a kereslet növekedésére lehet számítani, ezért javasolt időben gondolni a megfelelő mennyiségű és minőségű tüzelőanyag beszerzésére. Jelenleg még a nyár elején kitermelt tűzifa értékesítése zajlik (akác, tölgy-cser), késő ősszel pedig a friss kitermeléssel lesznek biztosítottak a megnövekedett igények.

Pin It on Pinterest