A TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. a turistautak mentén is folyamatosan eltávolítja a kidőlt fákat és a leszakadt faágakat. – mondta el Folcz Ádám az erdőgazdaság munkatársa a Sopron TV-nek. A fa pusztulásának az egyik első lépés az, hogy a tartó gyökerek elkorhadnak. Amelyik fa a törzsétől a csúcsáig el vannak teljesen korhadva és még fent van a kérge, az tavaly még él. – részletezte a TAEG Zrt. termelési és kereskedelmi igazgatója.

A klímaváltozás mellett a kőriseket érintő gombabetegség is hozzájárul a fák pusztulásához, de az elmúlt években a legnagyobb károk a fenyőkben és a kőrisesekben keletkeztek. A fenyőprobléma térségünkben ismert és a fák gyengültsége mellett ez okozza, hogy gyökérzetük könnyebben kifordul a talajból. Ezek olykor nagyon balesetveszélyesek, ezért arra kérünk mindenkit, hogy amikor az erdőben közlekedik, akkor ezeket a helyeket lehetőség szerint kerülje.

A TAEG Zrt. törekszik a baleset veszélyes fáktól megtisztítani a frekventáltan látogatott helyszínek környezetét, de ez sok időt vesz igénybe. Számos helyzetben ezek a munkálatok speciális technológiát is igényelnek, amely gép, emberi erő és időigényes beavatkozás. Kérünk minden erdőlátogatót, hogy a kár sújtotta erdőkben illetve a károk felszámolására igénybe vett munkaterület környezetében körültekintően közlekedjenek!

Pin It on Pinterest